题目内容
Tommy and his mother go shopping(去购物) today. Tommy’s father likes apples very much. They buy some red apples for him. Tommy’s mother likes yellow bananas, but the bananas are green. “Look! The strawberries are very nice, Mom. Do you like them?” Tommy says to his mother. “Yes, I like strawberries very much.” Tommy’s mother buys some for herself (她自己). The oranges are very nice. Tommy’s mother buys some for Tommy. He likes oranges very much.
They need some vegetables. The vegetables in the
supermarket are very good. They buy some tomatoes, cabbages and carrots. Tommy
doesn’t like carrots, but his parents
like
it. They like carrots very much. They buy lots of carrots.
1.What does Tommy’s father like?
A. Apples. B. Bananas. C. Strawberries. D. Oranges.
2.Tommy’s mother buys oranges for __________.
A. herself B. Tommy C. Tommy’s father D. Tommy’s sister
3.The Chinese meaning (汉语意思) of “supermarket” is “__________”.
A. 电影院 B. 动物园 C. 博物馆 D. 超级市场
4.Tommy doesn’t like __________.
A.
B.
C.
D.![]()
5.Which of the following is NOT true (下列哪项陈述是错误的)?
A. Tommy’s father likes carrots.
B. Tommy’s mother likes the strawberries.
C. Tommy and his mother buy some bananas.
D. Tommy and his mother buy some carrots.
1.A
2.B
3.D
4.C
5.C
【解析】
试题分析:Tommy和他妈妈今天去超市购物,他们买了一些家人喜欢的水果,有苹果、橘子草莓等。那里的蔬菜很好,他们买了一些西红柿、卷心菜和胡萝卜。
1.细节理解题。根据 Tommy’s father likes apples very much.(Tommy的父亲很喜欢苹果。 ).可知选D。
2.细节理解题。根据 The oranges are very nice. Tommy’s mother buys some for Tommy.(Tommy的妈妈为 Tommy买了一些橘子。).可知选B。
3.词意推测题。根据 The vegetables in the supermarket are very good.(超市的蔬菜很好。 )可知,四个选项中只有超市才可以买到蔬菜。选 C。
4.细节理解题。根据Tommy doesn’t like carrots . (Tommy不喜欢胡萝卜。)可知选C。
5.推理判断题。根据 Tommy’s mother likes yellow bananas, but the bananas are green. (Tommy的妈妈喜欢黄色的香蕉,但是那里的香蕉是绿色的。)可知,他们没有买香蕉。所以 C的陈述是错误的。
考点:故事类短文阅读。
This is a __42__ of Robert’s family. This man is Mr. King. He is Robert’s father. This woman is Mrs. King. She is Robert’s __43__. Who are this boy and this girl? __44__ boy is Tommy, Mr. King’s __45__. And the girl is Anna, Mr. King’s daughter. Tommy and Anna are brother and sister. __46__ are in the same (相同的) class. They have a happy __47__.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|