题目内容

Mary had some troubles, so she went to see the doctor. He was a new doctor, and did not know her. So he first asked her some questions. One of the questions was, “What is your age?”

“Well...” Mary answered, “I don't quite remember, doctor, but I will try to think.” She thought for a while and then said, “Yes, I remember now, doctor. When I married, I was twenty-two years old, and my husband was thirty then. Now he is sixty, I know, and that is twice thirty. And so I am twice twenty-two. That is forty-four, isn't it?”

1. Mary went to see the doctor because ________ .

A. she had a headache B. she had a fever

C. she had caught a cold D. she wasn’t feeling well

2. At first the doctor _________ .

A. asked her some questions B. examined her carefully

C. gave her some medicine D. asked her to have a rest

3. The doctor's first question was “ _______ “.

A. You are no more than forty, are you?

B. Do you have a fever?

C. What is your age?

D. Have you had any medicine?

4. Mary ________ .

A. answered the doctor's questioned at once

B. answered the question after thinking for a while

C. just kept silent

D. refused to tell her age

5. Mary should be _______ .

A. forty-four B. forty-five

C. fifty D. fifty-two

1.D

2.A

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题分析:本文告诉我们一个故事。病人Mary去看医生,医生的第一个问题是“你多大了?”于是Mary根据丈夫现在年龄60岁是结婚时30岁的两倍,推断出自己的年龄是结婚时22岁的两倍44岁。

1.细节理解题。Mary去看医生,因为她感觉不舒服。据Mary had some troubles, so she went to see the doctor. 可知答案,故选D。

2.细节理解题。起先这位医生问了她一些问题。据So he first asked her some questions. 可知答案A。

3.细节理解题。这位医生的第一个问题是“你多大了?”。据One of the questions was, “What is your age?” 可知答案,故选C.

4.细节理解题。Mary想了一会儿后回答了这个问题。据“I don't quite remember, doctor, but I will try to think.” She thought for a while and then said, “Yes, I remember now, doctor. 可知答案,故选B.

5.判断推理题。Mary应该是52岁。据,Mary的丈夫由30岁到60岁过了30年,Mary也过了30年,即22+30=52可知答案,故选D.

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

If you’re into sports , you ‘ve seen it happen -----tennis players jump over the net to shake hands after a hard match ;football players exchange jerseys (运动衣) after 90 minutes of knocking each other around ;even boxer(拳击运动员)touch gloves at the beginning of each round .Players in every event ,from spelling bees to golf(高尔夫) ,act in this way .It’s all parts of sportsmanship(体育精神), a great tradition(传统) in sports and competition .It means playing and being calm all through the match .

Everyone feels great when they win .In the last few years ,your may see some players celebrate a goal with a long dance .However , it’s always hard for people to say in public that they made a bad play .Good sportsmanship is what they really need .It’s the golden rule of sports .

Good sportsmanship means that you play by the rules ,talk politely to every during games and stay cool even when you lose the game .At the school sports meet, for example , it’s more important for you to know how to work as part of a team and cheer your team on .hey may help you enjoy more success at your future work .In competition---as us in life—you may not always win ,but believe me ,sportsmanship will help you get through , and there is always the next match .

1.What match do you know will last 90 minutes ?

A. Tennis B. Football

C. Golf D. Spelling

2.The underlined word “bees ” in the passage means ______.

A. fly B. competition

C. guess D. research

3.Why do you think good sportsmanship is really important ?

A.It’s all part of sports.

B. It’s all part of celebration.

C. It’s the golden rule of sports.

D. It’s how to stay cool .

4.Winning the game will make it possible for players to ______.

A. celebrate a goal B.exchange jerseys

C. shake hands D. feel great

5.The passage mainly tells us that sportsmanship gets you through no matter whether(无论是否) ______.

A. you win or lost B.you play or learn

C.you are happy or not D.you feel hard or not

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网