题目内容
Mary had some troubles, so she went to see the doctor. He was a new doctor, and did not know her. So he first asked her some questions. One of the questions was, “What is your age?”
“Well...” Mary answered, “I don't quite remember, doctor, but I will try to think.” She thought for a while and then said, “Yes, I remember now, doctor. When I married, I was twenty-two years old, and my husband was thirty then. Now he is sixty, I know, and that is twice thirty. And so I am twice twenty-two. That is forty-four, isn't it?”
1. Mary went to see the doctor because ________ .
A. she had a headache B. she had a fever
C. she had caught a cold D. she wasn’t feeling well
2. At first the doctor _________ .
A. asked her some questions B. examined her carefully
C. gave her some medicine D. asked her to have a rest
3. The doctor's first question was “ _______ “.
A. You are no more than forty, are you?
B. Do you have a fever?
C. What is your age?
D. Have you had any medicine?
4. Mary ________ .
A. answered the doctor's questioned at once
B. answered the question after thinking for a while
C. just kept silent
D. refused to tell her age
5. Mary should be _______ .
A. forty-four B. forty-five
C. fifty D. fifty-two
1.D
2.A
3.C
4.B
5.D
【解析】
试题分析:本文告诉我们一个故事。病人Mary去看医生,医生的第一个问题是“你多大了?”于是Mary根据丈夫现在年龄60岁是结婚时30岁的两倍,推断出自己的年龄是结婚时22岁的两倍44岁。
1.细节理解题。Mary去看医生,因为她感觉不舒服。据Mary had some troubles, so she went to see the doctor. 可知答案,故选D。
2.细节理解题。起先这位医生问了她一些问题。据So he first asked her some questions. 可知答案A。
3.细节理解题。这位医生的第一个问题是“你多大了?”。据One of the questions was, “What is your age?” 可知答案,故选C.
4.细节理解题。Mary想了一会儿后回答了这个问题。据“I don't quite remember, doctor, but I will try to think.” She thought for a while and then said, “Yes, I remember now, doctor. 可知答案,故选B.
5.判断推理题。Mary应该是52岁。据,Mary的丈夫由30岁到60岁过了30年,Mary也过了30年,即22+30=52可知答案,故选D.
考点:故事类短文阅读。