题目内容
阅读理解
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
I love to write!Ever since I was a five-year-old girl, I wrote stories in my notebooks and on small pieces of paper.I told stories to my friends.As a grown-up, I have written over 100 books!That's a lot!As a teacher, it's my goal to encourage all of my students to love to write.
Writing is easy if you're careful enough, I told them.Everyone I meet is a possible character.
Everything I see or do is a possible scene in a book.Start looking around you.You'll be amazed at what you discover.
Anyone can be a writer.You just put your pencil on your paper and write what you like to read, step by step:
●Create great characters.If you know your characters well, they'll write the story for you.
●Interest the reader right at the beginning.You can start your stories with dialogue or action.If you can make the reader ask questions, then he has to keep reading to find out the answers.
●Follow the steps.The steps for every story are almost the same:Introduce the characters and the conflict(争端);things get worse; all seems lost; the hero saves the day!
●Balance is the key.
Remember, when writing, it doesn't hurt to add some humor(幽默).
1.What did the writer begin to do when she was five years old?
___________________________
2.What's the writer's goal as a teacher?
___________________________
3.How many steps are mentioned about writing according to this passage?
___________________________
4.Does the writer think it hurts to add some humor when writing?
___________________________
5.What does the passage mainly talk about?
___________________________
解析:
|
1.The writer wrote stories in her notebooks and on small pieces of paper, and she told stories to her friends.根据短文第一段第二句话。 2.To encourage all of her students to love to write.根据短文第一段最后一句话可知。 3.Four/4.根据短文中提出的四条。 4.No, she doesn't.根据短文内容Remember, when writing, it doesn't hurt to add some humor.可知。 5.Anyone can be a writer.本文告诉我们如何写作,由此可知任何人都能成为作家。。 [主旨大意]:本文是一篇说明文。本文主要讲述了自己的写作经历以及告诉我们任何人都能成为作家,以及如何进行写作。 |
| 阅读理解。 | ||||||||||||
下面是Sandy手机上的短信,请根据内容选择正确答案。
| ||||||||||||
| 1. When is Grace going to have a party? | ||||||||||||
|
[ ] | ||||||||||||
| A: This weekend B: This Friday C: Next weekend D: Next month | ||||||||||||
| 2. What is The Fugitive? | ||||||||||||
|
[ ] |
| A: A book B: A movie C: A song D: A ball game |
| 3. What did Mr. Brown do for Sandy? |
|
[ ] |
| A: He examined her car. B: he wanted to buy her car. C: He prepared dinner for her. D: He found a new brand of dog food. |
| 4. What are Tim and Luckey? |
|
[ ] |
| A: A man and a dog. B: a man and a woman. C: Two kinds of food. D: Wu's and Sandy's dogs. |
| 5. Who of the following persons is probably a member in Sandy's family? |
|
[ ] |
| A: Grace. B: Wu. C: Sue. D: Steve |