题目内容
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。
As a child, Audrey Hepburn loved dancing and dreamt of becoming a ballet d1. . She had also been a model b2. she entered the film industry. In 1951, while acting in France, Audrey met the famous writer Colette. Audrey’s beauty and charm c3. the writer’s attention. Colette insisted Audrey was the p 4. girl for the lead role in Gigi, a play b5. upon her novel. That event marked the beginning of Audrey Hepburn’s successful c6. . Audrey became world-famous f7. her role in Roman Holiday in 1953. This film was a big success and she won an Oscar. Audrey’s a8. went beyond the film industry. She spent her last few years doing a lot of charity work. Audrey passed a9. peacefully in Switzerland in 1993. She is always c10. as one of Hollywood’s all-time greatest actresses.
1.dancer
2.before
3.caught
4.perfect
5.based
6.career
7.for
8.achievements
9.away
10.considered
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了著名影星Audrey Hepburn的生平事迹。她很小的就喜爱跳舞,梦想成为一个芭蕾舞演员。在进入了电影业之前,她已经是一个模特了。1951年,在参演《蒙特卡洛婴儿》时,Audrey Hepburn遇到了法国著名作家科莱特,科莱特坚持Audrey Hepburn是扮演主角的最完美的女孩。不久,Audrey Hepburn被选中在好莱坞电影《罗马假日》中扮演一个的女主角。这是个很大的成功,Audrey Hepburn立刻变得很有名。也因为这个电影中的角色,她获得了奥斯卡最佳女演员奖。在她生命的最后几年,她把很多的时间贡献于慈善事业,并被认为是好莱坞永远的最伟大女演员之一。
1.根据语境可知,这里指的是Audrey Hepburn很小的时候就喜爱跳舞,梦想成为一个芭蕾舞演员。结合首字母提示可知应填:dancer。
2.联系上下文的描述可知,这里指的是Audrey Hepburn在进入了电影业之前,她已经是一个模特了。结合首字母提示可知应填:before。
3. Hepburn的美丽和魅力吸引了作家的注意。结合首字母提示可知应填:caught,catch one’s attention:引起某人的注意。
4.根据语境可知,这里指的是科莱特坚信Audrey Hepburn是扮演主角的最完美的女孩。结合所给首字母提示可知应填:perfect。
5.根据语境可知,这里是解释说明这个剧本是根据他的小说改编的。结合所给首字母提示可知应填:based,based on/upon:依据、根据。
6.根据语境可知,这里指的是那件事标志着Audrey Hepburn成功事业的开始。结合所给首字母提示可知应填:career。
7.根据语境可知,这里指的是Audrey Hepburn在扮演《罗马假日》一个女主角的时候.变得世界有名。结合所给首字母提示可知应填:for,be famous for:以---出名。
8.根据语境可知,这里指的是Audrey Hepburn的成就超越了电影业。结合所给首字母提示可知应填:achievements。
9. Hepburn1993年在平静中去世。结合所给首字母提示可知应填:away,pass away:去世。
10. Hepburn被认为是好莱坞永远的最伟大女演员之一。结合所给首字母提示可知应填:considered,be considered as…:被认为是……。
考点:人物传记类短文阅读。
Tired of Working in Your Own Country? With over 20 years of experience,we are the leader in the field of teaching foreign languages.We now have positions open in Osaka,Japan,starting in September / October 2014 for instructors of English,German,Spanish and French. We use the latest technology in small classes of up to 3 students. Accommodation(住宿) will be ready before you leave. Applicants (申请者) will teach their first language only. Excellent teacher training programs. If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures,apply now.Experience in teaching is an advantage but not particularly required (需要).Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements. Apply with C.V.(个人履历)and send letters to :
NOVA France,Mr Sampy(IHT3/2) 34,Bd.Haussmann,750009 Paris,France Fax:33148014804 Or visit our website : www.teadyp.com The manager is waiting to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July. |
根据材料内容选出最佳选项。
1. Where are the teachers needed to teach?
A.In France. B.In Japan.
C.In Germany. D.In England.
2. What is a must if the applicants want to be accepted?
A.Experience of teaching.
B.Experience of staying abroad.
C.Knowledge of practical computer.
D.Knowledge of the Japanese language.
3. Which of the following about the applicants' working conditions is NOT true?
A.They teach in very small classes.
B.They get well trained for their job.
C.They teach their native languages.
D.They have to find places to live in.
4.What is a possible way of applying for the job?
A.Visiting the website.
B.Sending letters to Japan.
C.Talking with the manager.
D.Handing in C.V.in September.