题目内容
任务型阅读。阅读下文并回答问题。
Hi, I’m Liu Tao. I have a big family. Look! This is a photo of my family. The man in a brown coat is my father. My father is a worker. The woman in a yellow dress is my mother. My mother is an English teacher. She teaches in a school.The young man in a white T-shirt and blue pants is my uncle. He is a driver. He drives a bus. My aunt is in pink. She works in a hospital. She is a nurse. The old man and the old woman are my grandparents. That little boy is me. We are very happy.
根据短文内容,回答下列问题。
1.Is Liu Tao’s father a driver?
_______________________________
2.Where does Liu Tao’s mother teach?
_______________________________
3.What color is Liu Tao’s aunt in?
_______________________________
1.No,he isn’t.
2.In a school./She teaches in a school.
3.Pink./She is in pink.
【解析】
试题分析:本文是林涛介绍他的全家福照片。照片上有他的父亲、母亲、叔叔、姑姑、祖父母和他。他的父亲是一名工人,母亲是一名教师,在一所学校教书。他的叔叔是一名司机,他的姑姑是一名护士。
1. father is a worker. 可知林涛的父亲是一名工人,不是一名司机,故此处用否定回答。故为No,he isn’t.
2. teaches in a school.可知林涛的母亲在一所学校教书。故此处的答案为In a school.或She teaches in a school.
3. aunt is in pink. 可知林涛的姑姑穿着粉色衣服,故此处的答案为Pink.或She is in pink.
考点:任务型阅读。