题目内容
完形填空 (共15小题,每小题1分,计15分)
One day Divya woke her mother up in the early morning. She said, “Mummy, it is so long since (自从)you made my favorite chocolate cake----please _______it today!” Mummy smiled and said, “All right, I will get it ______for you by the time you are back from school.”
Then Divya went to school and ______the delicious cake all that day. That ______, her elder brother, Dhruv came home with his friend. Mummy had gone to the market and he _______a plate full of freshly made cakes. He decided to give his friend a treat and within minutes the plate was ______!
Just then Mummy rang up and told him the cakes were made especially(特别)for Divya. Hearing this, Dhruv was very _____. Soon he got a ‘good’_______. He put his pet on the plate and placed a lid(盖子)over it. Then he left home with his friend.
Divya got home in the evening, excitedly went into the kitchen and opened the plate. A pair of eyes stared(盯着看)at her. Four-year-old Divya was ________. She went to her mother and asked “Mummy, do your ______have eyes?”
“Certainly not,” said Mummy. “Go on and _______the cake !” This time when Divya went and lifted(举起)the lid, a frog(青蛙)jumped right at her! The little girl jumped back in fear(害怕)and went crying to her mother. She told her mother about the frog and they ________for Dhruv to get back that night, ________, when Dhruv came back, their _______first said sorry to him for what she had said on the phone. Then Dhruv realized his ________and said sorry to Divya.
The next day Mummy made some more chocolate cakes and this time little Divya had her fill!
1.A. buy B. cut C. make D. bring
2.A. secret B. ready C. clean D. fit
3.A. thought about B. looked for C. prepared for D. worried about
4.A. morning B. afternoon C. evening D. night
5.A. broke B. need C. lost D. found
6.A. dirty B. hot C. empty D. gone
7.A. happy B. angry C. careful D. hungry
8.A. luck B. book C. place D. idea
9.A. tired B. brave C. surprised D. polite
10.A. cakes B. toys C. plates D. pets
11.A. hide B. sell C. take D. eat
12.A. waited B. cared C. paid D. hoped
13.A. Except B. Instead C. Including D. However
14.A. teacher B. mother C. sister D. friend
15.A. dream B. difficulty C. reason D. mistake
1.C
2.B
3.A
4.B
5.D
6.C
7.B
8.D
9.C
10.A
11.D
12.A
13.D
14.B
15.D
【解析】
试题分析:短文大意:本文叙述了Divya愿意吃蛋糕,她的妈妈给她做好了后就去市场了,这时Dhruv和他的朋友来到了家里,看到有蛋糕,于是他就决定请朋友吃一次蛋糕,蛋糕吃完后,接到了妈妈打来的电话,说是蛋糕师给他的妹妹做的,于是他把宠物青蛙放在了盘子里,就走了,可是当Divya发现蛋糕变成了青蛙时,她哭了,后来Dhruv向Divya道了歉,第二天妈妈又重新做了一次蛋糕,让Divya吃了够。
1.已经好久没有吃你给我做的最喜欢的巧克力蛋糕啦----请今天做吧!buy买;cut 割,切;make制造,做;bring带来。联系前面的句子it is so long since (自从)you made my favorite chocolate cake可知该选C。
2. clean干净;fit合适。根据句意结合语境可知该选B。
3. about考虑; looked for寻找;prepared for准备;worried about担心。根据句意结合语境可知该选A。
4.那天下午,她的哥哥Dhruv和他的朋友来到了家里。 morning 早晨; afternoon下午;evening晚上;night夜晚。根据句意结合语境可知该选B。
5. 需要;lost丢失;found发现。根据句意结合语境可知该选D。
6. 空的; gone 消失的。根据句意结合语境可知该选C。
7.根据句意结合语境可知该选B。
8. 书; place 地方;idea主意。D。故选 D。
9.根据句意结合语境可知该选C。
10.她走到她母亲前问道:“妈妈,你的蛋糕有眼睛吗?cakes蛋糕;toys玩具;plates盘子;pets宠物。A。
11.去把它吃了吧。hide 藏;sell卖;take 带走,拿走;eat吃。根据句意结合语境可知该选D。
12. 关心;paid 付款; hoped 希望。根据句意结合语境可知该选A。
13.可是当Dhruv回来的时候,他的母亲首先给他在电话里解释了这事。Except 出来;Instead代替,Including包括。However可是。根据句意结合语境可知该选D。
14.可是当Dhruv回来的时候,他的母亲首先给他在电话里解释了这事。teacher 老师;mother妈妈;sister姐妹;fr iend朋友。根据句意结合语境可知该选B。
15.然后Dhruv意识到他的错误并对Divya说抱歉。dream梦; difficulty困难; reason 理由; mistake错误。根据句意结合语境可知该选D。
考点:故事类短文。
任务型阅读 请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。
(共10小题;每题1分,共10分)
Hi! Dear friends, do you know me? My name is Lucy. Let me tell you something about my shopping in the mall with my mother.
We go shopping on Sunday. I often go to the mall with my mother on Sunday morning. My father likes fruit very much. We buy some apples for him. Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them. The strawberries(草莓) are very nice. Mother likes them very much and buys some for herself. The bananas are very nice, too. Mother buys some for me. I like bananas very much.
We need some vegetables, too. The vegetables in the supermarket are very good. We buy some broccoli(花椰菜). I don’t like it, but my parents like it. I like chicken very much. We buy a bag of chicken. Then I buy a hair clip for my best friend. It is very nice and it costs me five yuan. After shopping, we are very thirsty and we buy ice cream to eat. Then we go back home with the fruit and vegetables.
What do they buy for Lucy’s father? | Δ They buy some __1.___ __2.___ him. |
Does Lucy’s Mum buy pears? | Δ. __3.___, she___4.__. |
What fruit does Lucy like? | Δ. She likes __5.___ a __6.__ |
What does Lucy buy for her best friend? | Δ. She buys a _7.__ _8._ for her best friend. |
After shopping, what do they eat? | Δ. They eat __9.__ __10.___. |