题目内容
My name is Bill. I’m an English boy. I’m in a high school. Sam is my good friend. He comes from Canada. He is thirteen. I’m thirteen, too. But we don’t look the same. Miss Zhang is my English teacher. But she is not Sam’ s teacher. We don’t know her age. But she looks young. She looks like Sam’s Chinese teacher, Miss Zhou. Please look at my photo. In the photo, Sam, Miss Zhang and I are next to a car.
1. Miss Zhang is ____.
A. Bill’s teacher B. Sam’s mom
C. old D. Sam’s teacher
2.Sam is Bill’s ____.
A. student B. friend C. teacher D. classmate
3. The two boys ____.
A. are in the same class
B. look the same
C. have different looks(外貌)
D. are not students
4.Bill is ____.
A. four B. eight C. thirteen D. fourteen
5. Whose photo is this?
A. Miss Zhang’s B. Miss Zhou’s
C. Bill’s D. Sam’s
1.A
2.B
3.C
4.C
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了Bill的基本情况和他的朋友Sam. Miss Zhang是作者的英语老师还介绍了一张照片,照片上有Sam, Miss Zhang还有作者他们紧挨着一辆小汽车。
1.细节理解题。根据Miss Zhang is my English teacher. But she is not Sam’ s teacher可知Miss Zhang是Bill的老师。故选A。
2.细节理解题。根据文中Sam is my good friend可知Sam是Bill的朋友,故选B。
3.细节理解题。根据文中But we don’t look the same可知作者和他的朋友长得不像。故选C。
4.细节理解题。根据文中He is thirteen. I’m thirteen, too.可知作者13岁了。故选C。
5.细节理解题。根据文中Please look at my photo可知照片是作者Bill的。故选C。
考点:人物类短文阅读
用方框中所给词的适当形式填空,使短文正确、通顺。每词限填一次。(15分)
on, ask, have, until, cheap, invite, mother, much, because, put |
We are going to have a party in our house this evening.It is my 1._____ birthday, and she has 2.____ my uncles and aunts and some of her friends. Mother and I are 3._____ to cook most of the food for the party, and father is getting the drinks.The living-room looks very pretty.Balloons of all colours are hanging from the lights .we have taken the carpets away 4.____ we are going to dance there after dinner.
In the dining-room we have 5.___ out the best plates and glasses and tablecloths, and it all looks beautiful.We are going to have soup, fish, chicken, fruit and cheese.We are going to dance 6.______ midnight, and after that, we will have 7.____ food, because we will be hungry after all that dancing.
Last year my mother 8.___ her birthday party in a restaurant, but it is pleasanter and 9.______ at home.
When it is my birthday, I am going to invite my friends and have a party in the garden.I will hang pretty lights in the trees and we will grill our food in the garden and dance 10.____ the grass.