题目内容

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

Parents often believe that they are good with their teenagers. But during the summer vacation in 2014, Joanna and Henry 1.(notice) a change in their son: suddenly he seemed to like talking 2.to his friends than to his parents. “The door to his room is always shut,” said Joanna.

Tina and Mark noticed the 3. changes in their 14-year-old daughter. “She 4. to sit with me on the sofa and talk,” said Mark. “But now we find that she does this only when she wants something. Sometimes she wants to be treated like a little girl and sometimes 5.a young lady. The problem is finding out which time is which.”

Before 11, children like to tell their 6. what’s on their minds, “In fact, parents are first on the list,” said Michael Riera, writer of Uncommon Sense for Parents with Teenagers. “But this completely changes during the ten years,” Riera added. “They talk to their friends 7., then maybe their teachers, and their parents last.”

Parents who know what’s going on in their teenagers’ lives are the best to help them. To break down the wall of silence, parents should create chances to understand 8.their children want to say, and try to find ways to talk and write to them. And they must give their children some freedom. 9.thing parents should remember is that to be a friend, not a manager(管理者), with their children, is a better way 10.( know ) them.

1.noticed.

2.more.

3.similar.

4.used.

5.like.

6.parents.

7.first.

8.what.

9.another.

10.to know.

【解析】

1.1】句意:Joanna 和 Henry注意到他们的儿子的变化。根据题意可知,此句用一般过去时,故填入noticed。

2.2】句意:突然,他似乎更喜欢谈论他的朋友比他的父母。。有than用比较级,根据题意可知,填入more。

3.3】句意:Tina 和 Mark注意到14岁的女儿类似的的变化。。根据题意可知,填入similar.。

4.4】句意:她以前常和我坐在沙发上聊天。used to do 过去常常(表示现在不再),根据题意可知,填入used。

5.5】句意:有时她想被当作一个小女孩,有时像一个年轻的女士。like在这儿是介词,像…根据题意可知,填入like。

6.6】句意:11岁之前,孩子们喜欢告诉他们的父母他们的想法是什么。根据题意可知,填入parents。

7.7】句意:首先他们跟他们的朋友谈话,其次是他们的老师,最后是他们的父母。根据题意可知,填入first。

8.8】句意:打破沉默之墙,父母应该创造机会了解孩子想说什么。根据题意可知,填入what。

9.9】句意:父母的另一件事要记住的是,一个朋友,而不是一个管理者。根据题意可知,填入another。

10.10】句意:对于孩子, 了解他们是一个更好的方法。。动词不定式修饰ways,作定语。根据题意可知,填入to know。

练习册系列答案
相关题目

Chinese people call the Spring Festival“Nian”. But do you know that Nian was once the name of a monster(妖怪)? A long time ago, the monster Nian lived in the mountains. It ate animals. But in winter, it could not find food. So it came to villages and ate a lot of people. People were so afraid of Nian that they locked their doors before evening came during the winter. One day, an old man came to a village. He told people there that Nian was afraid of three things——the color red, fire and noise. He told people to play drums and gongs, make big fires and set off fireworks(放鞭炮)to make Nian go away. On a moonless, cold night, Nian went to the village again. As soon as it opened its big mouth, people made loud noises and made fires. Nian was really afraid and ran away. wherever it went, there was noise and fire. When Nian was tired and could not run anymore, people killed the monster. After that, on the coldest day of winter, people beat drums and gongs, and set off fireworks to celebrate the death of the monster of Nian. They put up red lanterns and have a big dinner without sleeping during the night. In the morning people greet each other happily. So now we have the Spring Festival.

1.From the story, Nian seemed to be long, long ago.

A. exciting B. interesting

C. boring D. terrible

2. The monster Nian ate people in winter because it .

A. wanted to make people afraid

B. had no food to eat

C . celebrated the Spring Festival

D. liked to eat people in a village

3.The monster Nian wasn’t killed until .

A. it had eaten all the animals

B. the old man came to a village

C. it was too tired to run away

D. people knew what it was afraid of

4. What is the best title for the passage?

A. How the Spring Festival Came

B. What People did During Nian

C. How People Celebrated Nian

D. What the Spring Festival was

Jim found his cat missing. I suggested that he put an advertisement in the 1. (当地的)paper. But he didn’t want it known by the 2. (公众). He didn’t 3. (敢) to let it 4. (传播,扩散) out for his parents would 5.(款待,对待) him as a kid and would 6.(重复) reminding him of his carelessness ever since. He knew all this must be done at very great 7. (速度). He had to 8.(赶紧,急促). When he finally found his cat 9. (在旁边) the apple tree, the cat raised its paw 10.(有礼貌地) and said “Miaow…”,which freed him from the long-time worry deeply.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网