题目内容
As we know, Chongqing has changed a lot. Most of the people feel much safer now. More and more trees are being planted in the city. And every day you can see many old people play sports everywhere. The change makes the people in the city live a happy life. The small survey below is from the people who live in Chongqing. One hundred persons were chosen to answer the questions last week.
What they want Health Safety Food
52% 33% 15%
Where they like to live In a quieter place In a busier place In a greener place
15% 5% 80%
What they think of working in the city Bad Good No idea
8% 80% 12%
Whether they plan to change their living places Yes No Difficult to say
39% 41% 20%
1.From the survey, ____ of the people in Chongqing care about health.
A. 41% B. 80%
C. 39% D. 52%
2.Most people think working in Chongqing is _______.
A. bad B. good
C. hard D. sad
3.From the survey, we know most people want to live ________.
A. in a busier place
B. in a quieter place
C. in a greener place
D. on the mountain
4.According to the passage and the survey, we know that ________.
A. most people plan to change their living places
B. in Chongqing all the people have a lot of food
C. the people in Chongqing don’t like planting trees
D. the change in Chongqing makes people enjoy living there
1.D
2.B
3.C
4.D
【解析】
1.细节理解题。题干意为:在这项调查中,百分之多少的重庆人在乎健康。根据文章的描述“What they want Health Safety Food 52% 33% 15%”可知D。
2.细节理解题。题干意为:大部分人认为在重庆工作是怎样的?根据文章的描述“What they think of working in the city Bad Good No idea 8% 80% 12%”可知选B。
3.细节理解题。题干意为:在这项调查中,大多数人希望生活在怎样的地方?根据文章的描述“Where they like to live In a quieter place In a busier place In a greener place 15% 5% 80%”可知选C。
4.推理判断题。题干意为:通过这篇文章和这项调查,我们知道了什么? A. most people plan to change their living places大多数人计划改变他们生活的环境,根据调查的最后一项,想要改变生活的人占39%,不能说是大多数,所以是错误的,B. in Chongqing all the people have a lot of food在重庆,所有的人都有很多食物,文章没有提到,是错误的。C. the people in Chongqing don’t like planting trees在重庆的人们不喜欢种树,根据文章的描述“More and more trees are being planted in the city.”可知是错误的。D. the change in Chongqing makes people enjoy living there重庆的变化使人们更喜欢居住在这里。根据文章的描述“The change makes the people in the city live a happy life.”可知是正确的。