题目内容

As we know, Chongqing has changed a lot. Most of the people feel much safer now. More and more trees are being planted in the city. And every day you can see many old people play sports everywhere. The change makes the people in the city live a happy life. The small survey below is from the people who live in Chongqing. One hundred persons were chosen to answer the questions last week.

What they want Health Safety Food

52% 33% 15%

Where they like to live In a quieter place In a busier place In a greener place

15% 5% 80%

What they think of working in the city Bad Good No idea

8% 80% 12%

Whether they plan to change their living places Yes No Difficult to say

39% 41% 20%

1.From the survey, ____ of the people in Chongqing care about health.

A. 41% B. 80%

C. 39% D. 52%

2.Most people think working in Chongqing is _______.

A. bad B. good

C. hard D. sad

3.From the survey, we know most people want to live ________.

A. in a busier place

B. in a quieter place

C. in a greener place

D. on the mountain

4.According to the passage and the survey, we know that ________.

A. most people plan to change their living places

B. in Chongqing all the people have a lot of food

C. the people in Chongqing don’t like planting trees

D. the change in Chongqing makes people enjoy living there

1.D

2.B

3.C

4.D

【解析】

1.细节理解题。题干意为:在这项调查中,百分之多少的重庆人在乎健康。根据文章的描述“What they want Health Safety Food 52% 33% 15%”可知D。

2.细节理解题。题干意为:大部分人认为在重庆工作是怎样的?根据文章的描述“What they think of working in the city Bad Good No idea 8% 80% 12%”可知选B。

3.细节理解题。题干意为:在这项调查中,大多数人希望生活在怎样的地方?根据文章的描述“Where they like to live In a quieter place In a busier place In a greener place 15% 5% 80%”可知选C。

4.推理判断题。题干意为:通过这篇文章和这项调查,我们知道了什么? A. most people plan to change their living places大多数人计划改变他们生活的环境,根据调查的最后一项,想要改变生活的人占39%,不能说是大多数,所以是错误的,B. in Chongqing all the people have a lot of food在重庆,所有的人都有很多食物,文章没有提到,是错误的。C. the people in Chongqing don’t like planting trees在重庆的人们不喜欢种树,根据文章的描述“More and more trees are being planted in the city.”可知是错误的。D. the change in Chongqing makes people enjoy living there重庆的变化使人们更喜欢居住在这里。根据文章的描述“The change makes the people in the city live a happy life.”可知是正确的。

练习册系列答案
相关题目

Should we be afraid of sharks? Maybe not. New research into the reasons for shark attacks (攻击) suggests that sharks don’t like the way humans taste! In fact, most people who are attacked by the shark are still alive after receiving only one bite (咬). Why is this?

There are many opinions to explain why sharks sometimes attack people. One opinion is that sharks are just curious (好奇的). We know that sharks are the strongest animals in their environment, so they are not afraid of anything. Naturally, that means they are curious when they meet something unusual. Because they don’t have hands or feet., the only way they can find out an object is to bite it! It is thought that sharks sometimes bite humans for this reason, and then swim away.

Scientists also say that sharks would not waste energy trying to eat a human, as we have a lot of bones (骨头). It is hard for a shark to eat us because sharks don’t have hands, and they can’t pull the meat off our bones. Maybe that’s why they only bite us once. Unluckily, one bite from a large shark is serious enough to hurt people greatly!

Another opinion is that sharks attack humans by mistake. Some sharks may sometimes mistake humans for a seal. An example of this is when a shark attacks a surfer. A surfer lying on a surfboard looks like a seal when seen from below. Sharks like seals because they have thick fat.

Whatever the reason for shark attacks on humans, sharks should be afraid of us. Sadly, we kill almost 40 million of them each year.

1.What happens to people attacked by sharks?

A. Most of them become blind.

B. Most of them become deaf.

C. Most of them died.

D. Most of them are still alive.

2.How do sharks find out about an unusual object according to the passage?

A. By biting.

B. By smelling.

C. By touching.

D. By killing.

3.Which sentence about sharks is true?

A. Sharks pull meat off bones when they eat.

B. Sharks might mistake humans for seals.

C. Sharks like to attack surfers because of their thick fat.

D. One bite from a shark is nothing serious.

4.What would the author(作者) write the passage mainly for?

A. To tell surfers to stay away from sharks.

B. To ask people to kill sharks.

C. To tell us why sharks attack people.

D. To show that humans are much stronger than sharks.

Because of the bad weather, the sports meeting was _________ .

A. put away B. put up

C. put off D. put on

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网