题目内容

假设有一位名叫Tom 的交换生在你家里住过几个月,请根据下面表格中的内容提示,向校报写一篇关于Tom 的英语文章。80 词左右,短文开头已给出,不计入总词数。

姓名

Tom

年龄

14岁

国籍

美国

性格

外向的、随和的、友好的

学习收获

和感受

1. 汉语水平有明显的提高;

2. 了解了许多关于中国的文化和习俗;

3. 游览了深圳的许多风景名胜;

4. 成为朋友,保持着联系。

Now more and more exchange students come to our country. Tom is one of them and he is from America. Tom is 14 years old and he has been here for several months. At that time my family was his host family. He was outgoing. So we became good friends and had a happy time together. I cooked meals for him and visited many places of interest in Shenzhen with him. He made great progress in his Chinese and learned a lot about Chinese culture and customs. Now we keep in touch with each other by sending emails.

【解析】

试题分析:

这篇短文要求我们用英文来描述Tom 在交换生家的生活情况。利用上表格中所给的内容,围绕Tom各个方面的信息,从不同的角度进行了描述。学生在写的过程中可能会有不会拼写的单词或句意表达不畅。

【亮点说明】1. 本文紧扣要求,对Tom的信息做了简单介绍,内容完整,用了表格中的内容。

2. 能运用不同的时态。有现在完成时:he has been here for several months.有一般过去时:I cooked meals for him and visited many places of interest in Shenzhen with him.有一般现在时we keep in touch with each other by sending emails.

3.能恰当的运用固定短语:many places of interest许多名胜古迹;make great progress取得很大进步;keep in touch with联系某人。

练习册系列答案
相关题目

More than 700 years ago, Scotland was fighting with England. The King of England wanted to control Scotland. He had a strong army so it was difficult for the Scots to fight. They lost many times. King Robert of Scotland had to run from the English army.

One rainy day, King Robert lay in a cave (洞穴). He thought that he was not good enough to be a king. He was so worried that he didn’t even see a spider near him. He looked up when he saw the spider climbing. It was trying to climb up to its web at the top of the cave but it fell down.

“How sad!” thought King Robert. “The spider is like me. It’s not strong enough.”

He watched while the spider tried again. It fell down a second time.

“Be careful little spider, or you might die,” he said. “Life is so hard. You’ll never

get back to your web.” But the spider tried again and again. King Robert watched while it slowly climbed back to its web. After an hour, the spider got to the web.

“You are such a great spider,” he said. “If you can keep trying, I can too. I must carry on fighting. I won’t let the English win.” Then his army grew strong and they stopped the English army successfully.

1.Why was it difficult for the Scots to fight the English?

A. Because the Scots were too weak.

B. Because the King of England was very smart.

C. Because the English army was very strong.

D. Because the King of Scotland was not good enough.

2.Where was the spider’s web?

A. On the wall of the cave.

B. At the entrance of the cave.

C. In the middle of the cave.

D. At the top of the cave.

3.What did King Robert think of the spider at first?

A. It was clever.

B. It was careless.

C. It was not that strong.

D. It was great.

4.In what order did the following take place in the story?

a. The spider got to its web.

b. The spider fell down many times.

c. King Robert got his army to be strong enough to fight the English.

d. King Robert saw a spider trying to climb up to its web in a cave.

e. King Robert thought he should be like the spider.

A. d-b-a-e-c

B. c-d-b-a-e

C. d-e-b-a-c

D. c-d-e-b-a

5.What can we learn from the story?

A. We have to be strong if we want to win.

B. Keep trying and we will get what we want.

C. Try to find an easier way when we meet difficulties.

D. Life is so hard and sometimes we have to give up something.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网