题目内容

As a music teacher for twenty-seven years.I have always known that music touches the soul(心灵).It can break through all kinds of barriers(障碍)to reach students in a very special way.It can be the means for each child to find their light.

A few years ago 1 was blessed with the chance to teach pre.school students one afternoon a

week.One of my most memorable students was Vanessa.She was five years old.had trouble walking and could not speak.We mostly sat on the floor for our music lessons and Vanessa 1iked to sit on my lap.One of her favorite songs was John the Rabbit.It was a call and response(回应)song where I sang the call and the students clapped two tirues while singing the repeating phrase“Oh yes”.Vanessa 1iked to put her hands together with mine and clap with me.We performed that song during every class Vanessa and l clapping together.She never said or sang a word.

One day late in the school year when the song was finished,Vanessa turned around,looked at

me in the eye,clapped her tiny hands two times and said the words“Oh yes!”I opened my mouth and could not speak.Through music we had made a connection.

Several years later l came across Vanessa on the street in town。I stopped my car and waved to say hello.She waved back with a big smile on her face and then clapped her hands two times

mimicking(模仿)the song we had performed in our music class.This lovely little girl through her connection with music left an impression on me that will last forever,

Every child has the ability to learn and grow.1t is up to us educators to discover the way to

reach each and every one of our students。we all must find each child’s light.

1.The author(作者)thinks music .

A.can make children calm down

B.can connect heart to heart

C.is difficult for pre.school students

D.is a good means to find a job

2.According to the second paragraph Vanessa .

A.got used to singing songs

B.was too shy to speak

C.was the youngest in the class

D.enjoyed the author’s class

3.When Vanessa spoke the words“Oh yes!”the author felt .

A.surprised B.happy

C.frightened D.satisfied

4.What can we infer from the last two paragraphs?

A.The author has been in touch with Vanessa for several years.

B.Vanessa has become as healthy as other children.

C.The song made a deep impression on Vanessa.

D.Being a good educator became Vanessa’s dream.

1.B

2.D

3.A

4.C

【解析】

试题分析:这篇短文中的作者主要描述了自己一次教授学前班儿童唱歌的经历,从而告诉我们音乐能让心与心相连。

1. have always known that music touches the soul. It can break through all kinds of barriers to reach students in a very special way.及下文描述,可知作者认为音乐能让心与心相连。故选B。

2. never said or sang a word.及上下文描述,可知温妮莎是个害羞的女孩,故选D,太害羞而不敢说话。

3. opened my mouth and could not speak.描述,可知我感到很惊讶,故选A。

4. then clapped her hands two times mimicking the song we had performed in our music class.描述,可知温妮莎对于我教过的那首歌曲印象很深,故选C。

考点:故事类记述文阅读

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网