题目内容
The baby elephant, Sheila, was moved out of Belfast Zoo because of fears she might be hit by bombers during the Belfast Blitz (闪电战) of 1941.
She was one of the lucky ones. A lot of the animals were killed because of fears they might escape during the bombing and attack people. They included a tiger, a black bear, a wolf, a penguin, and two polar bears.
But Sheila was walked down the road by zoo-keepers to a nearby house where a woman took her in and kept her in her backyard for several months until the bombing was over.
The woman has never been identified (确认) and the zoo knows her only as “the elephant angel”. As the zoo celebrates its 75th birthday, people have decided to try to find the elephant’s saver. Mark Challis is the manager of Belfast Zoo. He explained a bit more about Sheila’s story.
“Well, we know that Sheila, the elephant that was in the zoo at that time spent some time living with a lady relatively near to the zoo and we have one sweet photo, you can see it on our zoo website.”
“In the photo you can see the elephant with the lady in her back garden and that’s almost all we know. So we’re just trying to find a little bit more information and we are not even sure if the lady is alive today, but maybe her relatives or somebody will recognize the back of that house and we can fill in some detail on this story.”
Once the bombing was over, Sheila went back to the zoo and lived for another quarter of a century. She died of a skin disease in 1966.
1. How many years has the zoo been open?
A. For 25 years. B. For 75 years.
C. For half a century. D. For several months.
2.Which of the following is right according to Paragraph Three?
A. The zoo-keepers walked her there.
B. The zoo-keepers used a big truck to get her there.
C. The elephant escaped and ran to the garden herself.
D. The zoo-keepers used bombers to frighten her away from the zoo.
3. What happened to the unlucky animals in the zoo before the bombing?
A. They were taken to a safe place.
B. They started to attack people.
C. They were killed.
D. They all escaped from the zoo.
4. What information do people have about “the elephant angel”?
A. She owned a zoo website.
B. She used to live close to the zoo.
C. She is still alive.
D. Her relatives live in her old house.
5. Why was the photo posted on the website?
A. To attract more visitors to the zoo.
B. To celebrate the zoo‘s birthday.
C. To find the elephant angel.
D. To explain the war to the public.
1.B
2.A
3.C
4.B
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是在二战的闪电战期间,因为爆炸和袭击,很多动物都死了。而一头大象在“大象天使”的保护下幸存了下来。在动物园庆祝75岁生日的时候,人们希望更多的了解关于“大象天使”的事情。
1.细节理解题。根据短文第四段中As the zoo celebrates its 75th birthday,可知,这个动物园庆祝它75岁的生日,由此可知,这个动物园已经开放75年了。故选B。
2.推理判断题。根据But Sheila was walked down the road by zoo-keepers to a nearby house可知,Sheila是在一个动物饲养员的带领下,走到了附近的一个房子,故A是正确的。
3.细节理解题。根据短文第二段中A lot of the animals were killed because of fears they might escape during the bombing and attack people.可知,在爆炸和袭击中很多动物都死了。故选C。
4.推理判断题。短文中提到的“大象天使”在二战的爆炸和袭击中救了一头大象,但是对于她人们了解的并不多,只知道她把大象藏在了自己的后院里。但是从短文第二段中But Sheila walked down the road…where a woman took her in and kept her in her backyard…可知,她住得应该离动物园不远。故选B。
5.细节理解题。根据短文第五段和第六段的内容we’re just trying to find a little bit more information可知,动物园的经理把“大象天使”和Sheila的照片放在了网站上,是为了找到更多关于“大象天使”的信息。故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
任务型阅读 (每小题1分 满分10分)
Studying abroad is an amazing experience, especially when you come to Australia as an overseas high school student. You can have a lot of fun here, especially on holidays.
There are many festivals in Australia. The most important one is obviously Christmas. Each year, the summer holidays at every high school last about two months from the beginning of December to February, which covers the Christmas time. Since it is a long holiday, most overseas students love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends, but a few students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. It is quite easy to find a part-time job at Christmas. Students often take part in another major social activity. They go to the beach to have fun in the sunshine. The summer in Australia is from December to February, so going to the beach in December is very popular among Australians.
Easter in March is another important holiday in the year. It actually combines(使结合) “Good Friday” and “Easter Monday”. Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter Show.
The Chinese New year is not a public holiday in Australia, so every Chinese student still has to go to school to study and do his or her normal duties.
1.__________ in Australia | |
When does summer begin in Australia? | In 2.__________. |
Which season is Christmas in in Australia? | In 3._________ . |
What’s 4._______ activity in December in Australia? | 5. to the beach and 6. sunshine. |
What do people do on Good Friday and Easter? | People7. go shopping, but 8. go to see Easter show. |
What do Chinese students do during the spring festival in Australia? | They 9. to do their 10. things. |