题目内容
Look at this photo. The boy’s name is John. He has two sisters. The one in the white dress is his sister, Rose. The other (另外的) one in the yellow dress is his sister, Mary. Rose and Mary have the same age(年龄). They look the same. They are twins. John and his sisters are in different schools. They have good friends in the school. Their dad and mom are English teachers. They both like their students. The family (家庭) is nice.
1.Is John Rose and Mary’s brother?
__________________________________
2.Are Rose and Mary look different?
__________________________________
3.What do their dad and mom do?
__________________________________
4.How many people (多少人) are there in John’s family?
__________________________________
5.What color is Mary’s dress?
1.Yes, he is.
2.No, they aren’t.
3.They are English teachers.
4.Five.
5.It’s yellow.
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍一张照片中的约翰,他有两个妹妹,穿着白色连衣裙的是罗斯,黄色连衣裙的是玛丽,罗斯和玛丽是孪生姐妹,年龄相同。约翰和妹妹们不在同一个学校。他们的父母都是英语老师,父母很喜欢学生,他们的家庭很和睦。
1.“The boy’s name is John. He has two sisters. The one in the white dress is his sister, Rose. The other (另外的) one in the yellow dress is his sister, Mary.”的描述可知,约翰是罗斯和玛丽的哥哥。故应答:Yes, he is.
2.短文“Rose and Mary have the same age(年龄). They look the same.”的描述可知,老师和玛丽长得相像。故应答:No, they aren’t.
3.细节理解题。根据短文“Their dad and mom are English teachers.”的描述可知,他们的父母都是英语老师。故应答:They are English teachers.
4.描述可知,约翰家有父母和两个妹妹,一共5个人。故应答:Five.
5.“The other (另外的) one in the yellow dress is his sister, Mary.”的描述可知,玛丽的连衣裙是黄色的。故应答:It’s yellow.
考点:日常生活类短文阅读。
Welcome to Wen Feng’s Clothes Shop! Big Sale !
Goods(货物) | Colors | Price (each) |
Pants | Black, white, brown | ¥65 |
Coat | Black | ¥ 95 |
Cap | Blue, white | ¥ 15 |
T-shirt | Red, green | ¥ 60 |
Shoes | Black , white | ¥ 80 |
Bag | Blue | ¥ 35 |
1.We can find _________in Wen Feng’s Clothes Shop .
A. green pants B. brown shoes
C. black bags D. white caps
2.Jack wants to buy two pairs of pants and one bag. How much are they?
A. One hundred yuan .
B. One hundred and fifty yuan .
C. One hundred and sixty-five yuan .
D. One hundred and eighty yuan .
3.Mary just likes blue , so she will buy _____.
A. pants and bags B. caps and coats
C. caps and shoes D. caps and bags
4.We can buy ___________ T-shirts in Wen Feng’s Clothes Shop .
A. no B. red and green
C. black, white and brown D. white and blue
5.Peter has two hundred yuan , so what can he buy?
A. Two bags and two pairs of pants .
B. Three caps and two coats .
C. One T-shirt and two pairs of shoes
D A pair of shoes and two pairs of pants .