题目内容
Do you like chocolate? Maybe most people do. A box of it can be a great gift. Buy one for a friend and give it as a surprise. See how happy that person gets.
Say you just got a box of chocolate. Which piece do you pick first? A man has studied people’s choices(选择). He says they tell something about the person. Did you choose a round piece? You are a person who likes to go to the party. Did you choose an oval shape? You are a person who likes to make things. Picking a square shape shows something else. The person is honest and truthful. You can depend(依靠) on him or her.
What kind of chocolate do you pick? Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past. Dark chocolate means something else. A person who chooses it looks toward the future. What about white chocolate? Would you choose it? If so, you may find it hard to make up your mind. Some people like chocolate with nuts. These are people who like to help others.
Do you believe these ideas? Can candy tell all these things? It doesn’t really matter. There is one sure thing about eaters of chocolate. They eat it because they like it.
1.This passage mainly tells us ________.
A. why people like chocolate
B. almost everyone likes chocolate
C. about different kinds of chocolate
D. different choices may show different characters(性格)
2.Picking a round shape of chocolate shows that a person ________.
A. likes singing, dancing and drinking
B. likes to do something for others
C. is good at making things
D. can be depended on
3.If you enjoy eating milk chocolate you may ________.
A. look forward to the future
B. like to think of the past
C. enjoy parties and fun
D. have trouble making decisions
4.From this passage we can say that a helpful man may choose chocolate ________.
A. in oval shape B. in square shape
C. with nuts D. with coffee
1.D
2.A
3.B
4.C
【解析】
试题分析:短文大意:也许大多数人喜欢巧克力。一盒巧克力可能是一个了不起的礼物。买一个给你的朋友一个惊喜。看看得到礼物的人是多么幸福。
1.判断题。根据文章二、三段内容说明人们选择不同的巧克力,会反应出他们不同的性格,所以该选D。
2.判断题。根据第二段Did you choose a round piece? You are a person who likes to party.说明你喜欢聚会,那么唱歌,跳舞,喝酒都是聚会上相关的内容。所以该选A。
3.理解题。根据第三段一、二行Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past.说明可知喜欢牛奶巧克力说明你有关于过去的温暖的感觉。所以该选B。
4.理解题。 根据倒数最后一句Some people like chocolate with nuts (果仁). These are people who like to help others.说明可知喜欢果仁巧克力的人喜欢帮助他人,所以该选C。
考点:日常生活类阅读。
书面表达 (20分)
李华是个很聪明的学生,住在兴化,但他有一些不好的习惯,请你根据下面提供的信息,用英文写一篇短文,并针对他存在的一些问题提出合理的建议。
姓 名:李华
外 貌:矮而胖,戴眼镜
喜 欢:玩电脑游戏,每天玩游戏2小时;喜欢吃汉堡
不 喜 欢:不喜欢做运动,不喜欢吃蔬菜水果
其它情况:常去阳光购物中心,离他家不远,认为是一个见朋友的好地方
建 议:至少两条
具体要求:
1. 不少于80词,开头已给出,不计入总词数。
2. 语句通顺,意思连贯,条理清楚,字迹工整。
3. 内容必须包括以上所有要点,不要逐字翻译,可适当发挥。
Li Hua is a clever student. He lives in Xinghua. ______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________