题目内容

阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(共10小题;每小题1分,计10分)

Everyone has his or her dream school life.My dream school life is perfect(完美的)and colourful.

First of all, the school is very big and beautiful with a lot of trees and flowers.The air is fresh and the ground is clean.Secondly, it is important for me to have a big library which has many books.We can go into the library to read books or look up some information any time.

I hope the teachers are fair(公平的) and have much knowledge(知识).And the classmates are clever and friendly.We can get on well with each other.Then I hope the school has many subjects, such as English, Maths, Chinese, History, Computer Studies, Science, PE and Art.Besides, I hope we can learn French and Japanese.I guess it will be very interesting.

I hope we can get up earlier and go to bed later so that we can have more time to study or take part in some activities.

Finally, I hope I can improve( 提高) all my abilities in such a school.And I can get on well with my classmates and teachers.I’m sure my school life will be perfect and colourful.I believe I will become successful(成功的)in the end.

My dream school life

It is perfect and 1. .

The school

It is big and beautiful with 2. air and clean ground.

The library

It is 3. .We can 4. books and look up 5. in it any time.

The teachers and 6.

The teachers are fair 7. lots of knowledge.The classmates are clever and friendly.

The subjects

There are English, 8. ,Chinese, History, Computer Studies, Science, PE and Art.It’s 9. to learn 10. and Japanese.

1.colourful

2.fresh

3.big

4.read

5.information

6.classmates

7.with

8.Math (s)

9.interesting

10.French

【解析】

试题分析:作者介绍自己心目中的学校:学校生活是完美的和多彩的。空气清新,地面洁净。有许多书的大图书馆, 学生可以去图书馆阅读书籍或查找一些信息。同时希望这所学校有许多学科,例如英语,数学,语文,历史,计算机,科学,体育和艺术。

1. dream school life is perfect(完美的)and colourful.句意:我的梦想学校生活是完美的和多彩的。因此填写多彩的clourful. 故填:colourful

2. air is fresh and the ground is clean.句意:空气清新,地面洁净。明确答案为fresh.故填:fresh

3. is important for me to have a big library which has many books.We can go into the library to read books or look up some information any time.句意:有许多书的大图书馆, 我们可以去图书馆阅读书籍或查找一些信息。分析:明确为一个大的图书馆。故填:big

4. is important for me to have a big library which has many books.We can go into the library to read books or look up some information any time.句意:有许多书的大图书馆, 我们可以去图书馆阅读书籍或查找一些信息。分析:book是通过阅读,因此运用动词read.故填:read

5. is important for me to have a big library which has many books.We can go into the library to read books or look up some information any time.句意:有许多书的大图书馆, 我们可以去图书馆阅读书籍或查找一些信息。明确为查找信息,因此填写information.故填:information

6.

7. hope the teachers are fair(公平的) and have much knowledge(知识).句意:我希望老师是公平的并且有很多知识。明确拥有之意,因此运用介词with. 故填:with

8. I hope the school has many subjects, such as English, Maths, Chinese, History, Computer Studies, Science, PE and Art.Besides, I hope we can learn French and Japanese.I guess it will be very interesting.句意:我希望这所学校有许多学科,例如英语,数学,语文,历史,计算机,科学,体育和艺术。包括,我希望我们能学习法语和日语。我猜想它将是很有趣的。结合学科的例举为数学。故填:Math (s)

9. I hope the school has many subjects, such as English, Maths, Chinese, History, Computer Studies, Science, PE and Art.Besides, I hope we can learn French and Japanese.I guess it will be very interesting.句意:我希望这所学校有许多学科,例如英语,数学,语文,历史,计算机,科学,体育和艺术。包括,我希望我们能学习法语和日语。我猜想它将是很有趣的。分析:考查固定句型:It is +形容词 +to do sth. 故填:interesting

10. 联系原文对学科的描述: I hope the school has many subjects, such as English, Maths, Chinese, History, Computer Studies, Science, PE and Art.Besides, I hope we can learn French and Japanese.I guess it will be very interesting.句意:我希望这所学校有许多学科,例如英语,数学,语文,历史,计算机,科学,体育和艺术。包括,我希望我们能学习法语和日语。我猜想它将是很有趣的。通过原文的介绍,明确填写法语。故填:French

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

缺词填空(共10空;每空1分,计10分)

根据短文内容和所给首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

DIY, which means Do It Yourself, is quite popular in the UK. Lots of stores and supermarkets sell DIY things. TV programs show people how to DIY.

English people like DIY. If there is anything that needs fixing (修理) around their homes, such as p 1. the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They s 2. DIY experience(经验) with their friends. More and more people like DIY and find the joy of DIY. Sometimes people also DIY for s 3. money. At present, many people don’t have enough money to buy a big house. They are looking at how they can make their houses better without s 4. a lot of money. It is not surprising that DIY is so popular.

DIY can be difficult. People need to get DIY furniture together w 5. a few tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can’t understand the instructions. Sometimes the instructions are simple and clean, but the furniture i 6. is difficult to build. DIY can also be dangerous if you are not c 7. enough. It is reported that in just one year over 230,000 people were h 8. while doing DIY in the UK, including 41,000 who fell off ladders(梯子).

DIY can bring us a lot of f 9. and can help us save some money, but it is not always as easy as it is thought to be if we do something difficult. Maybe factories (工厂)should make easier and s 10. things for us to DIY.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网