题目内容
Mr. Evens works in Sydney. Last week he had a two--week holiday, but he didn’t know where to go. He said to his friend Robert, “I hate the hot weather here, but I can’t find a cool place in Australia. How will I take my holiday?”
“That’s easy,” said Robert. “You’d better go to Moscow. Snow and ice are covering the ground now.”
Mr. Evens agreed with his friend. He bought an air ticket and soon arrived in Moscow. He made a happy journey there. But one day He got into trouble. After lunch he went to a park outside the city. He saw a dog following him while he was walking past a house. It was hungry and wished him to give it some food to eat. Bad luck! He had no piece of bread or cake in his pockets. He tried to send it away, but it began to bark at him. He wanted to look for a stick but couldn’t find anything except snow and ice. Suddenly he saw a stone in the ground. He tried to pick it up but he failed.
“How strange Russians are!” Mr. Evens said to himself. “They do not tie their dogs, but firmly(牢牢地) tie the ground!”
1.Mr. Evens wouldn’t spend his holiday in Australia because _________.
A. it was very hot in his country
B. he liked to make a long journey
C. he had never been to Moscow before
D. Robert told him to leave his country
2.Mr. Evens went to Moscow _____________.
A. by train B. by car
C. by plane D. on foot
3.Mr. Evens couldn’t find a stick because ___________.
A. there weren’t any trees in Moscow in winter
B. the ground was covered with snow and ice
C. the Russians had taken all the sticks home
D. the Russians didn’t tell him about it
4.Which of the following is TRUE?
A. Russians are all very strange.
B. Russians never ties their dog.
C. Russians always tie the stones firmly.
D. The stone was firmly frozen (冰冻的) on the ground.
1.A
2.C
3.B
4.D
【解析】
试题分析:短文大意:伊文斯先生在悉尼工作。但他不想在那里度假。因为那里太热。他决定去莫斯科度假。他乘飞机去了莫斯科。
1. “He said to his friend Robert, “I hate the hot weather here, but I can’t find a cool place in Australia. How will I take my holiday?”的描述可知伊文斯不想在澳大利亚度假是因为那里太热。所以选A。
2.根据文中“He bought an air ticket and soon arrived in Moscow.” 的描述可知伊文斯是乘飞机去的莫斯科。所以该选C。
3.根据文中“He wanted to look for a stick but couldn’t find anything except snow and ice.” 的描述可知他想找一个棒但是地面上全是雪和冰。所以选B。
4.该选D
考点:故事类阅读。
任务型阅读(共10空;每空1分,计10分)
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后的表格。(每空一词)
My name is Jack. I study in a middle school in the city of Yangzhou. Every day I go to school on foot. I have many lessons at school. I have Chinese, English and Math every day, but I have no Computer Studies lessons or Art lessons. I have many hobbies. I like sports very much and playing basketball is my favorite. I want to play basketball as well as Yao Ming. But every day I do many different kinds of exercises without end. After supper, I have to go on doing my homework late into the night. I even have no much time to play on Saturdays or Sundays. I know it’s important for me to study hard but I really feel tired every day. I can’t get enough sleep. I want to say to the school. “Let us have a rest.” I hope that our school life will become colorful and interesting.
School life in Yangzhou
How to go to school | He 1. to school every day. |
_____2. | Chinese, English and Math; 3. Computer Studies lessons 4. Art lessons |
Favourite sport | He enjoys 5. basketball. |
His 6. | Yao Ming |
What does Jack do after supper? | He has to go on 7. his homework until the night. |
At the 8. | He even has no time to play. |
What does Jack want to say to the school? | He says that they need enough time to 9. and sleep. |
Jack hopes that his school life can be 10. and interesting. | |