题目内容

Mr. Evens works in Sydney. Last week he had a two--week holiday, but he didn’t know where to go. He said to his friend Robert, “I hate the hot weather here, but I can’t find a cool place in Australia. How will I take my holiday?”

“That’s easy,” said Robert. “You’d better go to Moscow. Snow and ice are covering the ground now.”

Mr. Evens agreed with his friend. He bought an air ticket and soon arrived in Moscow. He made a happy journey there. But one day He got into trouble. After lunch he went to a park outside the city. He saw a dog following him while he was walking past a house. It was hungry and wished him to give it some food to eat. Bad luck! He had no piece of bread or cake in his pockets. He tried to send it away, but it began to bark at him. He wanted to look for a stick but couldn’t find anything except snow and ice. Suddenly he saw a stone in the ground. He tried to pick it up but he failed.

“How strange Russians are!” Mr. Evens said to himself. “They do not tie their dogs, but firmly(牢牢地) tie the ground!”

1.Mr. Evens wouldn’t spend his holiday in Australia because _________.

A. it was very hot in his country

B. he liked to make a long journey

C. he had never been to Moscow before

D. Robert told him to leave his country

2.Mr. Evens went to Moscow _____________.

A. by train B. by car

C. by plane D. on foot

3.Mr. Evens couldn’t find a stick because ___________.

A. there weren’t any trees in Moscow in winter

B. the ground was covered with snow and ice

C. the Russians had taken all the sticks home

D. the Russians didn’t tell him about it

4.Which of the following is TRUE?

A. Russians are all very strange.

B. Russians never ties their dog.

C. Russians always tie the stones firmly.

D. The stone was firmly frozen (冰冻的) on the ground.

1.A

2.C

3.B

4.D

【解析】

试题分析:短文大意:伊文斯先生在悉尼工作。但他不想在那里度假。因为那里太热。他决定去莫斯科度假。他乘飞机去了莫斯科。

1. “He said to his friend Robert, “I hate the hot weather here, but I can’t find a cool place in Australia. How will I take my holiday?”的描述可知伊文斯不想在澳大利亚度假是因为那里太热。所以选A。

2.根据文中“He bought an air ticket and soon arrived in Moscow.” 的描述可知伊文斯是乘飞机去的莫斯科。所以该选C。

3.根据文中“He wanted to look for a stick but couldn’t find anything except snow and ice.” 的描述可知他想找一个棒但是地面上全是雪和冰。所以选B。

4.该选D

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

缺词填空(共10空;每空1分,计10分)

根据短文内容和所给首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

DIY, which means Do It Yourself, is quite popular in the UK. Lots of stores and supermarkets sell DIY things. TV programs show people how to DIY.

English people like DIY. If there is anything that needs fixing (修理) around their homes, such as p 1. the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They s 2. DIY experience(经验) with their friends. More and more people like DIY and find the joy of DIY. Sometimes people also DIY for s 3. money. At present, many people don’t have enough money to buy a big house. They are looking at how they can make their houses better without s 4. a lot of money. It is not surprising that DIY is so popular.

DIY can be difficult. People need to get DIY furniture together w 5. a few tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can’t understand the instructions. Sometimes the instructions are simple and clean, but the furniture i 6. is difficult to build. DIY can also be dangerous if you are not c 7. enough. It is reported that in just one year over 230,000 people were h 8. while doing DIY in the UK, including 41,000 who fell off ladders(梯子).

DIY can bring us a lot of f 9. and can help us save some money, but it is not always as easy as it is thought to be if we do something difficult. Maybe factories (工厂)should make easier and s 10. things for us to DIY.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网