题目内容

Do you know Wu Bin? He is from Hangzhou, Zhejiang Province. He is a bus driver. He works for a passenger transportation company in Hangzhou. On May 29, he drives a bus from Wuxi to Hangzhou. But when he is driving, there is something flying into the bus. It breaks the window of the bus and hurts Wu Bin. It hurts him very badly. He can’t drive any more. But he wants to make everybody on the bus safe. So he says nothing and stops the bus slowly near the side of the road. Then he tells the passengers not to be worried and get off the bus in line. At last, he makes all of the passengers safe, but he loses his life. Everyone thinks he is a hero. We won’t forget him. He is the most beautiful driver in our hearts.

根据短文内容,判断正(T)误(F)

1.Wu Bin is a bus driver in Wuxi.

2.Wu Bin comes from Hangzhou.

3.Something breaks the window of the bus but doesn’t hurt Wu Bin.

4.Wu Bin is hurt, but he wants to make everybody on the bus safe.

5.Everyone thinks Wu Bin is the most beautiful driver.

1.F

2.T

3.F

4.T

5.T

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了吴彬来自浙江杭州,他是个公共汽车司机。某物飞进了公共汽车,它打破了窗户,伤到了吴彬。吴彬伤的很严重,但是他想使公共汽车上的每一个人都安全。他把公共汽车慢慢的停在了路边。个人都认为他是个英雄,他在我们心中是最美的司机.

1.细节理解题。根据He is from Hangzhou, Zhejiang Province. He is a bus driver.他来自浙江杭州,他是个公共汽车司机。可知是F 。

2.细节理解题。根据He is from Hangzhou, Zhejiang Province. He is a bus driver.他来自浙江杭州,他是个公共汽车司机。可知应是T。

3.细节理解题。根据there is something flying into the bus. It breaks the window of the bus and hurts Wu Bin.某物飞进了公共汽车,它打破了窗户,伤到了吴彬。故是F。

4.细节理解题。根据It hurts him very badly. He can’t drive any more. But he wants to make everybody on the bus safe.吴彬伤的很严重,但是他想使公共汽车上的每一个人都安全。可知故是T。

5.归纳理解题。通过Everyone thinks he is a hero. We won’t forget him. He is the most beautiful driver in our hearts每个人都认为他是个英雄,他在我们心中是最美的司机.故是T。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网