题目内容

How do most students spend their free time? Do they have time to do the things they like? Let’s see what some students do during their free time.

Ben is eleven. He has a sister, Kate. Both of them like going to the cinema. Every Sunday morning, they go to the town by train and then they go to the cinema because they live in the country and there is no cinema there.

They get to the town at noon. They usually have a big lunch in their favourite restaurant first, and then they buy some food in the supermarket before they go to their favourite cinema called Star Cinema. They like it because the seats there are comfortable and the films in the cinema are always the newest. They always have a good time on Sundays. But when the weather is bad or they are busy with their homework, they can’t go.

1.Ben and Kate always spend their Sundays ________.

A. watching TV B. going shopping

C. doing homework D. seeing films

2.They go to see a film ________.

A. by train B. by bus

C. on foot D. at home

3.They go to the town to see a film because ________.

A. they like the cinema there

B. there is no cinema in the country

C. they don’t know other cinemas

D. they want to go shopping in the town

4.When they are in the town, they ________ first.

A. go to the cinema B. buy food

C. have lunch D. play in the street

1.D

2.A

3.B

4.C

【解析】

试题分析:短文大意:该短文主要讲述了Ben和Kate是怎样消磨业余时间的。每星期天上午,他们坐火车进城,中午到达城里,在最喜欢的餐馆吃过午饭之后,到超市买一些吃的东西,然后去他们最喜欢的、有舒适座位、电影最新的影院看电影。如遇天气不好或功课忙,他们也不去看电影。

1.细节理解题。根据短文第一段Ben is eleven. He has a sister, Kate. Both of them like going to the cinema. Every Sunday morning, they go to the town by train and then they go to the cinema的描述可知,Ben 和 Kate星期天经常去看电影。所以选D。

2.细节理解题。根据第一段they go to the town by train and then they go to the cinema 描述可知,他们是坐火车去城里看电影的。所以选A。

3.细节理解题。根据短文第二段they go to the town by train and then they go to the cinema because they live in the country and there is no cinema there的描述可知,因为住在乡下,没有电影院,所以他们进城看电影。所以选B。

4. arrive in the town at noon. They usually have a big lunch in their favourite restaurant first的描述可知,他们进城之后首先吃午饭。所以选C。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Miss Green is very fat. She weighs(称重)100 kg and she is getting heavier and heavier(越来越重)every day. So one day she goes to see the doctor. The doctor says,"You need a diet, Miss Green, and I have a good one here." He gives her a small book and says, "Read this carefully and eat the things on Page 11 every day. Then come back and see me in two weeks' time.”

Miss Green comes back again two weeks later. She isn't thinner. She is fatter(更胖)instead. The doctor is surprised and says, "Are you eating the things on Page 11 of the small book?" "Yes, doctor." she answers.

The next day the doctor visits Miss Green during her dinner. She is surprised to see the doctor. "Miss Green," he says, "why are you eating potatoes and bread? They aren't on your diet.” "But, doctor," Miss Green answers, "I ate my diet at lunchtime. This is my dinner."

1. Miss Green goes to see the doctor because_______.

A. she is ill

B. she is getting fatter and fatter

C. she wants to know her weight

D. she isn't feeling very well

2.The word "diet" in the passage means“_______” in Chinese.

A.书 B.药 C.蔬菜 D.规定饮食

3. Two weeks later Miss Green becomes_______.

A. thinner than before

B. fatter than before

C. younger than before

D. the same as before

4.Potatoes and bread can make people_______.

A. well B. thin C. fat D. ill

5.Why doesn't Miss Green get thinner?

A. She only eats her diet at lunchtime.

B. She only eats her diet at dinner.

C. She eats too little.

D. She doesn't have her breakfast.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网