题目内容

假设你将参加社区“英语角”,本期话题是My Good Friend,请根据提示内容,写一篇90词左右的短文,根据要点要进行适当发挥,注意句意连贯。注意文中不得出现真实人名、校名等。

Personalities

Confident

not afraid of … / …

Clever

new ideas…

Hard-working

do extra work / …

Problem

like …best; not achieve a balance between…

Hero

favorite color; a heart full of love / …

My Good Friend

My Good Friend

Mary is my best friend. She is thirteen. She is a very confident girl because she is not afraid of anything.and she is very clever ,for she always thinks of new ideas to ;s when we have difficulty in our everyday life.

Besides, she is quite hardworking. She often works extra hours while others are playing. Her favourite lessons are English and math. She likes them best. She also likes drawing and reading after school.but she can’t achieve a balance between study and rest, so she is a little weak. However, her hero is Hawking,a famous scientist. she says she will be a scientist when she grows up. What’s more, she likes green because she has a heart full of love for nature, and she wants to work to protect many plants and animals on the earth.

This is my friend, Mary.

【解析】

试题分析: 本文要求学生运用所学英语知识,来介绍自己的好朋友。分别介绍他的性格,问题和 他最崇拜的英雄三个方面。

【亮点说明】该文完全能够依照题目要求,从三个方面着手介绍自己的好朋友。并且语言流畅,用词准确,思路清晰,语句连贯,不失为一篇优秀作文。特别是使用 主从复合句这样的长句实属可贵。例如:She is a very confident girl because she is not afraid of anything。for she always thinks of new ideas to solve problems when we have difficulty in our everyday life.文章中的连接副词也使用得相当不错:Besides, However, What’s more,等。以及一些漂亮的短语:not afraid of;thinks of;solve problem;have difficulty in;works extra hours achieve a balance between study and rest;grows up.

练习册系列答案
相关题目

It is Mother's Day. John is busy with his work during the day. When he passes by a flower shop in the evening, he thinks, ‘I'll send Mum some roses (玫瑰).’ While John is looking at the flowers, a young man comes inside. ‘How many roses can I buy for only five dollars , madam?’ he asks. The shopkeeper tells him that a dozen of roses(一打玫瑰) is forty dollars. Maybe he can buy some carnations (康乃馨). They are much cheaper.

‘No, I only want to have red roses,’ he says. ‘My mum was badly ill and I didn't spend much time with her. Now I want to give her something special, it must be roses because rose is her favorite.’

After hearing it, John says he can help him pay for the rest (其余) of the money. The shopkeeper is moved (感动的) and says, ‘Well, lovely young men, thirty dollars a dozen, only for you.’ Taking the roses, the young man almost jumps into the air and runs out of the shop. Then John pays for his dozen of roses and tells the shopkeeper to send them to his mother.

As he walks out, he feels nice. Suddenly he sees the young man crossing the street and going into a park. But soon John knows it is not a park but a cemetery (墓地). Crying, the young man carefully puts down the roses, ‘Mum, oh, Mum, why didn't I tell you how much I loved you? God, please help me find my mum and tell her I love her.’

Seeing this, John turns and quickly walks to the shop. He will take the flowers home himself.

1.The shopkeeper asks the young man to buy carnations because ________.

A.carnations are nicer than roses

B.John buys all the roses.

C.roses are cheaper than carnations

D.carnations are cheaper than roses

2.The young man is crying at the cemetery because he ________.

A.can’t tell his mother he loved her himself

B. spends all his money on the roses

C.feels sorry to ask John to pay for his flowers

D.has no money for his sick mother

3.Finally John takes the flowers home himself because he wants to ________.

A.tell his mother he loved her himself

B.ask his mother for more money

C.tell his mother the young man's story

D.ask his mother if she likes roses

4.What is the main idea of the article?

A.Buy roses for mother when she is ill.

B.Let mother know how much you love her.

C.Work hard to make money for mother.

D.Send mother flowers on Mother's Day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网