题目内容
Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The programme works because everyone’s eyes are different. So in the future you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are. The eye-recognition(眼睛识别) programme is tested in shops and banks in the USA, Britain and Italy.
Scientists are working on other systems, such as knowing you from the shape of your face or hand or even your smell! And machines can already tell who you are from your voice or your fingerprint(指纹). But eye-recognition will replace other ways of finding out who you are. It is better, because your eyes don’t change as you get older, or get dirty like hands or fingers. And even twins have different eyes, so the programme can be up to 94% correct, depending on how good the technology is. In Britain, it was found that 91% of people said that they liked the idea of eye-recognition.
根据短文内容,选择正确答案。
- 1.
Where has the programme for remembering eyes been tested?
- A.Banks and factories.
- B.Banks and shops.
- C.Schools and computers.
- D.Schools and shops.
- A.
- 2.
How does the eye-recognition programme work?
- A.You look at the machine and type a number.
- B.You need to speak and then look.
- C.The machine looks at your face.
- D.You look at the machine.
- A.
- 3.
Which recognition technology is already in use?
- A.Remembering eyes or smell.
- B.Remembering fingerprints or voices.
- C.Remembering faces or voices.
- D.Remembering hands or faces.
- A.
- 4.
What problems could there be with the eye-recognition programme?
- A.Some eyes are the same.
- B.Eyes can change.
- C.It is not always correct.
- D.Eyes can get dirty.
- A.
- 5.
What is the advantage of the eye-recognition programme?
- A.You needn’t remember a number.
- B.You needn’t take money with you.
- C.You don’t need to look at the machine.
- D.People think it’s interesting.
- A.
1.根据短文第一段最后一句The eye-recognition(眼睛识别) programme is tested in shops and banks in the USA, Britain and Italy可知
2.根据短文第一段倒数第二句You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are可知
3.根据第二段第二句machines can already tell who you are from your voice or your fingerprint(指纹).可知
4.根据短文第二段倒数第二句the programme can be up to 94% correct可知
5.根据第一段第三句you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank可知
I was busy at school so it was rather 37 when I came back home. It was already 10 o’clock at night. Time was running out. After a hurried meal I left. 38 I found a taxi very soon. Asking the driver to drive me fast to the station, I relaxed for a while, imagining what my friend looked like now. I was soon at the station and was sure that I would be able to 39 the train. Unfortunately, I fell on the way and lost some time. To my complete 40 , when I reached the platform, I saw that the train had just left! It was the last train so I had to 41 home.
My mother was glad to see me back as she had a feeling about my trip. But I was unhappy. I tried to relax and went to bed but I had a 42 sleep. The next morning I was very tired. As I was having breakfast the 43 arrived. I read over the pages and was shocked to 44 that the train I missed had had an accident. How 45 I was that I missed the train!
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
A man once had a dream about the Black Forest in Germany. In his dream he was walking in the forest when two men ran out and tried to throw him to the ground. He ran off as fast as he could, but they followed him. He reached a place where he saw two roads in front of him, one to the right and the other to the left. Which road should he take? He heard the two men behind him, getting nearer, and at the same time he heard a voice in his ear. It told him to go to the right, and he did so. He ran on and soon came to a small hotel. He was received there kindly and given a room, and he was saved from the two men. That was the dream.
Twenty years later he was really in the Black Forest and, as happened in the dream long ago, two men ran out and tried to throw him down. He ran off, and came to a place with two roads, like in the dream. He remembered the dream and took the road to the right. He soon reached a small hotel, was taken in, and so was safe. His dream of twenty years before had saved his life.
【小题1】The Black Forest is __________.
| A.a place in Germany | B.not a real place |
| C.invented by the writer | D.a place in Britain |
| A.two dogs | B.two tigers | C.two men | D.two women |
| A.a forest | B.another road | C.another dream | D.a small hotel |
| A.a voice | B.the dream | C.someone else | D.God |
| A.a dream may come true some time later |
| B.a dream is always a dream |
| C.people should not believe their dreams |
| D.people should always believe their dreams |