题目内容

When I arrived, it was early morning and it was raining. I looked to the east---the sky was becoming grey. I got out of the car, went through a gate and walked along a dark path. There was nothing to see, but I knew it was there.

After about a mile, a stranger appeared beside the path. “Am I going the right way?” I asked. He knew where I was going. “Yes, “he replied, “you’ll get there in five minutes.” Finally, I came to some rocks and stopped. I looked over them, but it was silent and there was no sign of it.

Suddenly, the rain stopped and the clouds cleared. The sun rose behind me and shone on the rocks. Far below me, the ground fell away and down to a river. I was looking across one of the wonders of the natural world ___the Grand Canyon.

I looked down to the Colorado River, a silver stream nearly one mile below me. If you put the two tallest buildings in the world on top of each other at the bottom of the canyon, they still would not reach the top. Then I looked across to the other side of the canyon. It was about fifteen miles away, maybe more. Finally, I looked to my left and to my right, and on both sides the canyon went far away for more than 200 miles. The Grand Canyon was not just big. It was huge!

I remained by the canyon for about half an hour, and I asked myself, “Is the Grand Canyon the greatest wonder of the natural world?” I certainly know the answer. What do you think?

1.How was the weather when the writer arrived?

A. Sunny B. Windy C. Cloudy D. Rainy

2.Where may the passage come from?

A. A magazine

B. A grammar book

C. A storybook

D.A dictionary

3.Why was there nothing to see?

A. Because there was nothing.

B. Because it was in the morning.

C. Because it was raining

D. Because it was too dark

4.Where was the writer facing on the edge of the Grand Canyon?

A. South B. West C. East D. North

5.What is the writer’s purpose in writing this passage?

A. To give facts about the natural world.

B. To say how he feels about the natural world.

C. To tell an interesting story about the Grand Canyon.

D. To attract people to visit the Grand Canyon.

1.D

2.A

3.D

4.B

5.B

【解析】

1.考查细节理解。根据第一段第一句When I arrived, it was early morning and it was raining可知,当作者到达时天气正在下雨。故选D。

2.2】考查细节理解。根据四个选项的内容magazine杂志;grammar book语法书; storybook故事书; dictionary杂志。可知,只能是来自杂志。故选A。

3.3】考查细节理解。根据第一段第三四句I got out of the car, went through a gate and walked along a dark path. There was nothing to see, but I knew if was there.可知太黑,所以什么都看不到。故选D。

4.4】考查细节理解。根据文章The sun rose behind me可知,我的背面是太阳升起的方向—东方,所以我面对的方向就是西方。故选B。

5.5】考查细节理解。根据文章最后一段可知,目的是表现他对于自然界的感受。故选B。

考点:记叙文。

练习册系列答案
相关题目

Are you a boy or a girl from 15 to 18 years old? Would you like to have a summer job? Now, we have three different kinds of summer jobs for you. You can get money from the job, and you can also learn something useful from the job. Please call 6565222 if you want to get any of the jobs.

Dance teacher’s assistant

We are going to have a new dance class with more children. We need 3 assistants to help the teacher to give out the ad posters in the street for a week. You should be outgoing. You should also like to talk with different people. You can get $20 a day.

Gardener

Your job is to help people plant and water flowers. You must be careful and you love the nature. If you are not afraid of long –time dirty work, you can work in our Big Eden Garden. You can get $15 a day.

Pet keeper

Because we are going to have a vacation in another country, so we can’t take our pet with us. If you love animals, you can take Hoddy with you for a month. You can keep him in our home or at your home. You should give him food, clean him, take him for a walk every day if you are patient with a dog. You can get $10 a day.

1.The summer jobs are for _______________.

A. teenagers from 13 to 19

B. teenagers from 15 to 18

C. all boys

D. all girls

2.You can get ____________if you work as a pet keeper for a month( 30 days ).

A. $ 600 B. $ 450 C. $ 300 D. $ 1000

3.If you are outgoing enough, you like to work with different people, you can be a ____.

A. dance teacher’s assistant

B. gardener

C. pet keeper

D. dog

4.According to the article, if you want to get a summer job, you should ______first.

A. teach kids to dance

B. water flowers

C. feed the dog

D. call at 6565222

5.Which of the following is TRUE?

A. If you do a summer job, you can get only money.

B. If you have lots of homework to do, it’s best to work as a gardener.

C. If you work as a pet keeper, you can work at home.

D. If you love the nature, you should stay at home, don’t find a summer job.

Friends are important to the children. Research shows that children who have no friends can suffer from difficulties later in life. Friendship provides children with more than just fun. In making friends, children learn how to get in touch with the others and solve problems. Having friends even does good to children’s study for they can help each other during the class.

If the parents care about their children whether they made many friends, the important thing is that the child is comfortable and happy with his friends. Parents need to understand the steps children take in building friendships. First of all, be a friend to your child. Good friendships start at home. Children begin to develop the necessary ability to go out and meet others through getting with their parents. Greet the child warmly and let him know you are glad to see him. Children learn a lot from how their parents stay with them and other people.

Teach children how to solve conflicts(争端). Being able to work out conflicts is an important skill in getting along with others. If parents know the children have a conflict, let them work it out on their own. Only step in if it is really necessary, for example, a conflict is getting physical.

Give children chances to practice staying together. Have children play games that require team work and group problem solving skills. For example, races are fun and provide plenty of practice in teamwork. “In what ways didn’t you work well together? What might you do differently next time?” For these ideas, see books such as Games Book by Terry Orlick, Energizers by Carol Apacki, and Team-Building Activities for Every Group by Alanna Jones.

Encourage children to show thanks to the others. The parents can encourage children to do this by setting the example for them.

1.According to the article, if one child has no friend, he will .

A. have some troubles in the future

B. worry about everything in the future

C. not know the importance of making friends

D. not find anybody to help him

2.Friendship can be helpful to the children except .

A. providing a lot of fun

B. getting in touch with others

C. solving the problems

D. helping to trick in the exams

3.The writer’s purpose of writing the article is to .

A. tell what parents should do to help the children make friends

B. show friends even does good to children’s study during the class

C. tell the parents need to understand the steps of children’s friendship

D. show how important the friendship is to the children

4.When the children disagree with each other, the parents should .

A. let them fight with each other until they find who is the winner

B. do nothing to the children and believe in their abilities

C. let them work it out by themselves and help if necessary

D. talk with them and try to find good ways to stay together

5.From the text, we can know a good friend should know how to .

A. fall in love with each other

B. show thanks to others

C. change their presents

D. do exercise together

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网