题目内容

Mr Johnson worked well in a hospital. Three years ago, when he was sixty-eight, he retired. But a lot of people come to ask him to look them over. He’s very busy in the daytime and he wants to have a good rest at night.

Half a year ago a young man moved in the room upstairs. At first he was quiet. The old man was satisfied with him. But now he has several friends. They often came to see him in the evening. They talked loudly, sang and danced. Mr Johnson was unhappy, but he didn’t say anything.

It was the young man’s birthday yesterday. All his friends came at seven in the evening. They drank too much and made a lot of noise. The old man couldn’t fall asleep the whole night. This morning, as soon as he got up, he went upstairs and began to knock at the door. The young man opened for him and asked him to come in.

“Did you hear me beat the ceiling(天花板) last night, young man?” asked Mr Johnson.

“It doesn’t matter, sir,” said the young man, “ I don’t mind it. It was very noisy in my room, too.”

1.Mr Johnson is a ________.

A. teacher B. policeman

C. doctor D. gatekeeper

2.A lot of people come to ask Mr Johnson to look them over because ________.

A. he’s kind to them

B. he’s very polite

C. they don’t pay him for it

D. his medical skill is good

3.Mr Johnson was ________ last night.

A. angry B. happy

C. sad D. strange

4.Which of the following is true?

A. The young man thought Mr Johnson came to say sorry to him.

B. Mr Johnson wanted to drink with the young man.

C. Mr Johnson hoped that the young man could move in another house.

D. The young man was afraid to meet Mr Johnson.

1.C

2.D

3.A

4.A

【解析】

1.1】细节理解题。题干意为:Mr Johnson的职业是什么?根据文章的描述“Mr Johnson worked well in a hospital.”和“But a lot of people come to ask him to look them over.”可知他是一名医生,故选C。

2.2】细节理解题。题干意为:许多人来找Mr. Johnson来检查身体是因为什么?根据文章第一段的描述可知选D,他的医术很高。

3.3】细节理解题。题干意为:昨天晚上Mr. Johnson怎么了?根据文章的描述“They drank too much and made a lot of noise. The old man couldn’t fall asleep the whole night.”他们喝了很多酒,弄出很多吵闹的声音,那个老人一晚上不能入睡,可知他是生气的,故选A。

4.4】细节理解题。题干意为:下列那一项是正确的?A. The young man thought Mr Johnson came to say sorry to him.那个年轻人认为Johnson是要和他说对不起。根据文章的描述““It doesn’t matter, sir,” said the young man, “ I don’t mind it. It was very noisy in my room, too.””可知是正确的。B. Mr Johnson wanted to drink with the young man. Mr Johnson想要和那个年轻人喝酒,是错误的。 C. Mr Johnson hoped that the young man could move in another house. Mr. Johnson希望那个年轻人搬到别处去,文章没有提到,是错误的。 D. The young man was afraid to meet Mr Johnson. 年轻人害怕见到Mr. Johnson。文章没有提到,是错误的。

练习册系列答案
相关题目

Many people believe Henry Ford invented the car. But Henry Ford did not start to build his first car until 1896. That was eleven years after two Germans developed the world's first car. Many people believe Henry Ford invented the production line(生产线) that moved a car's parts(零部件) to the worker, instead of making the worker move to the parts. That is not true, either. Many factory owners used methods of this kind before Ford. What Henry Ford did was to use other people's ideas and make them better. And he made the whole factory a moving production line.

In the early days of the automobile, almost every car maker raced his cars. It was the best way of getting public notice. Henry Ford decided to build a racing car. Ford's most famous race was his first one. It was also the last race in which he drove the car himself.

The race was in 1901, at a field near Detroit. All of the most famous cars had entered, but only two were left: the Winton and Ford. The Winton was famous for its speed. Most people thought the race was over before it began.

The Winton took an early lead. But halfway through the race, it began to lose power. Ford started to gain. And near the end of the race, he took the lead. Ford won the race and defeated the Winton. His name appeared in newspapers and he became wellknown all over the United States. Within weeks of the race, Henry Ford formed a new automobile company. In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company. That sale was the beginning of Henry Ford's dream. Ford said: “I will build a motor car for most of people. It will be large enough for the family, but small enough for one person to operate and care for. It will be built of the best materials. It will be built by the best men. It will be so low in price that everybody can afford”

The Model T was a car of that kind. It only cost $850. It was a simple machine that drivers could depend on. Doctors bought the Model T. So did farmers. Americans loved the Model T. They wrote stories and songs about it. Thousands of Model T's were built in the first few years.

1.What do we know about Henry Ford from Paragraph 1 ?

A. He knew how to improve car’s parts.

B. He produced the first car in the world.

C. He improved others’ good ideas.

D. He invented the first production line.

2.Why did Henry Ford take part in the 1901 car race?

A. To show off(炫耀) his driving skills.

B. To draw public attention.

C. To learn about new technology.

D. To raise money for his new company.

3.What was Henry Ford's dream according to the text?

A. Producing cars for common people.

B. Building very fast racing cars .

C. Designing(设计) more car models.

D. Starting more companies.

4.Why did Henry Ford become famous all over the United States ?

A. Because he started a new company.

B. Because he built the first car.

C. Because his car won the race.

D. Because he drove his car so well.

5.What can we infer about the car before Model T from the passage ?

A. The car was not invented until Model T.

B. The car was big enough for a whole family.

C. The car was very expensive.

D. Americans didn’t want cars.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网