题目内容
Last summer, 15-year-old Bob had a problem. Like a lot of children, Bob was interested in doing many things. He liked dancing most and wanted to join a dancing group. But Bob's high school didn't have a boys' dancing group but a girls' group. He tried to join the girls' group. And he made it.
Bob thought his problem was over after he had been one of the dancers in the dancing group. But a bigger problem was just beginning. The school didn't allow Bob to stay in the girls' group. “If we let Bob stay in the group,” the school said,”other boys will want to join. Soon, there won't be any girls in the group.” They took Bob off the group.
Bob was very angry about it, so he went to a judge (法官). The judge said it was not a right decision and told the school to let Bob go back to the dancing group.
(1) Bob's favorite was ________.
[ ]
(2) It was difficult for Bob to join the school dancing group because ________.
[ ]
A.the school only had a girls' dancing group
B.the school didn't allow boys to dance
C.the group had enough dancers already
D.he was not a good dancer
(3) The school worried that ________ if Bob stayed in the group.
[ ]
A.nobody would watch their dance
B.other boys would join and the girls might leave
C.other schools might laugh at them
D.the parents would be angry about it
(4) The judge thought the school's decision was ________.
[ ]
(5) We can infer (推断) that Bob felt ________ when he went back to the group.
[ ]
解析:
|
整体把握: Bob非常喜爱舞蹈,但他的学校只有一个女子舞蹈班,学校担心如果更多的男孩进入舞蹈班,女孩就有可能要离开。因此,他们拒绝Bob的加入。Bob获得法官的帮助,终于回到了舞蹈班。(1) B 点拨:本题考查细节理解。根据第一段第三句话“He liked dancing most”可知“His favorite was dancing”。 (2) A 点拨:本题考查细节理解。根据第一段第四句话“But Bob's high school didn't have a boys' dancing group but a girls' group.”可知A项为正确答案。B、C、D均不符合题意。 (3) B 点拨:本题考查细节理解。根据第二段倒数第三句话 “If we let Bob stay in the group,” the school said, “other boys will want to join. Soon, there won't be any girls in the group.” 可推断出B项是正确的。 (4) D 点拨:本题考查细节理解。第三段第二句话“The judge said it was not a right decision.”的同义句是“The judge thought the school's deeision was wrong.”因此,D项是正确答案。 (5) C 点拨:本题考查推理判断。由短文可知,Bob非常喜欢舞蹈,经过一番周折,他终于进入了女子舞蹈班,他当然高兴了。因此,正确选项为C。 |