题目内容
Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise.
This is an old English saying. Do you know it before? It says that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we should be healthy. We should also be rich (wealthy) and clever (wise).
This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of a young age should have ten hours’ sleep every night. Children who don’t have enough sleep can’t do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy!
The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong.
Exercise also keeps the blood(血液)moving around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!
1.If a child doesn’t have 10 hours’ sleep every night, he _____.
A. will become wise
B. won’t do well in his work
C. will have to sleep in the daytime
D. can’t go to school in time
2.A person needs exercise because ______.
A. it makes him healthy
B. he has a lot of homework to do
C. it doesn’t need time
D. it is fun to do exercise
3.Which of the following is not true?
A. Exercise is good for a person’s head
B. A student should have 10 hours’ sleep.
C. It’s good for you to get up early and go to bed early.
D. If you have enough blood, you’ll be wise
1.B
2.A
3.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了睡眠和体育锻炼对于我们健康的影响
1.B细节理解题。根据Children who don’t have enough sleep can’t do their work very well.描述,可知睡眠不足的孩子,学习也不会好。故选B。
2.2】A细节理解题。根据Exercise keeps the body strong.描述,可知锻炼有助于孩子保持身体健康。故选A。
3.3】D细节理解题。阅读短文可知,锻炼对一个人的大脑也有好处,一个学生的睡眠不应少于10小时,早睡早起对你有好处。没有血液多少对智力的影响的描述,故选D。
考点:健康保健类阅读