题目内容
阅读下面短文,根据短文内容,判断句子的正误,正确的涂A,错误的涂B。(共5小题,每小题2分,共10分)
The war finally ended in 1945. During the next years, two great things happened-my dad came home from the army, and I was born! I was the first child, but I wasn't alone for long. In the next four years, my mother had three more boys.
It was great having a big family! The four of us were very close in age, so we played together all the time. We liked the game “policemen and thieves” best. It was exciting. Everybody always wanted to be a thief. Of course, someone had to be the policeman, and it was usually me.
Well, I have grown up now, but I still love the game. There is only one thing different. I'm a real policeman, Policeman Joe, so it's not a game any more.
判断下列句子是否符合短文内容。符合的用“A”表示;不符合的用“B”表示.
1.Joe's father was once a soldier.
2.During the war his father came back home.
3.Joe was the youngest child in the family.
4.He got on well with his brothers.
5.He always had to be the thief in the game.
1.A
2.B
3.B
4.A
5.B
【解析】
试题分析:文章介绍战争过后,一家人幸福的生活,着重讲述了孩子们的警察抓小偷的游戏
1.A考查细节理解。根据第一段第二句my dad came home from the army可知,Joe的父亲曾经是一名士兵。故此句表达正确。
2.2】B考查细节理解。根据第一段第一二句The war finally ended in 1945. During the next years, two great things happened-my dad came home from the army…可知,在战后他的父亲回到了家里。故此句表达错误
3.3】B考查细节理解。根据第一段第三句I was the first child可知,Joe是家里的老大。故此句表达错误。
4.4】A考查细节理解。根据第二段第二句…we played together all the time可知,他和他的弟兄们相处的很好。故此句表达正确。
5.5】B考查细节理解。根据第二段最后一句Of course, someone had to be the policeman, and it was usually me可知,他总是在游戏中扮演警察。故此句表达错误。
考点:记叙文。
Robin traveled to the USA some days ago. Here was her timetable.
July 31st | August 2nd |
New York | Washington D.C. |
Broadway | The center of Washington D.C. |
Empire State Building | The White House |
Chinatown | Chinatown |
Statue of Liberty | House of Parliament (国会大厦) |
August 3rd | August 5th |
Los Angeles | San Francisco |
Universal Studios | Fisherman’s Wharf (渔人码头) |
Hollywood | Golden Gate Bridge |
Chinatown | Chinatown |
Disneyland | Silicon Valley |
1. Robin spent ________ days in the USA.
A. four B. five C. six D. seven
2. Robin visited Los Angeles on ________.
A. July 31st B. August 1st
C. August 3rd D. August 5th
3.Robin traveled to ________ on August 2nd.
A. Disneyla
nd B. House of Parliament
C. Silicon Valley D. Universal Studios
4.Robin went to visit Golden Gate Bridge in ________.
A. Los Angeles B. New York
C. Washington D.C. D. San Francisco
5.Which place didn’t Robin visit on July 31st?
A. Broadway.
B. Hollywood.
C. Statue of Liberty.
D. Empire State Building.