题目内容

完形填空(共10小题;每小题1分,计10分)

In England, winter is not very cold and summer is not very hot.There a great difference between summer and winter.Why is this? England has a warm winter and a summer because it is an island country.In winter the sea is than the land.The winds from the sea warm air to England.In summer the sea is cooler than the land.The winds from the sea bring cool air to England.The winds blow over England all the year round.They blow from the southwest.They are winds.They bring to England all the year round.England has a lot of rain all the year round.The west of England is than the east.More rain falls there.The four seasons are all months long.If you want to visit England , you can go there in .

1.A.isn’t B.doesn’t have C.is D.has

2.A.cold B.cool C.hot D.warm

3.A.warmer B.warm C.hot D.hotter

4.A.carries B.are C.bring D.take

5.A.west B.east C.southeast D.southwest

6.A.cool B.winter C.wet D.cold

7.A.cloud B.rain C.cold D.snow

8.A.wet B.drier C.wetter D.colder

9.A.two B.four C.three D.same

10.A.spring B.autumn C.winter D.each season

1.A

2.B

3.A

4.C

5.D

6.C

7.B

8.C

9.C

10.D

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了英国的天气,在英国冬天不太冷夏天不太热。在夏天和冬天之间没有很大的不同。

1.在英国冬天不太冷夏天不太热。在夏天和冬天之间没有很大的不同。本句考查there be 句型,根据句意,故选A.

2.英国有一个暖和的冬天和凉爽的夏天,因为它是个岛国。A.cold冷的;B.cool凉爽的;C.hot炎热的;D.warm暖和的。根据上句在夏天和冬天之间没有很大的不同。故选B。

3.在冬天,海水比陆地暖和,A.warmer更暖和的;B.warm暖和的;C.hot热的;D.hotter更热的。根据下句来自海洋的风把暖和的空气带到英国来。故选A。

4.来自海洋的风把暖和的空气带到英国来。A.carries携带;B.are系动词,是;C.bring带来;D.take带走,根据The winds from the sea bring cool air to England。可知故选C。

5.英国一年到头都刮西南风,他们从西南刮过来。A.west西;B.east东;C.southeast东南;D.southwest西南。根据下句他们从西南刮过来,可知故选D。

6.他们都是潮湿的风,A.cool凉爽的;B.winter冬天; C.wet潮湿的;D.cold寒冷的。根据下文,他们给英国一年到头都带来雨。故选C。

7.他们给英国一年到头都带来雨。A.cloud云;B.rain雨;C.cold寒冷;D.snow雪。根据下句,英国一年到头都下很多的雨。故选B

8.英国的西部比东部更潮湿些。A.wet 潮湿的;B.drier更干燥些;C.wetter更潮湿些;D.colder更冷些。根据下句,那下更多的雨。故选C。

9.四季都是三个月长。A.two两个;B.four四个;C.three三个;D.same相同的。因为是四个季节,所以每个季节有三个月。故选C。

10.如果你想去英国,你可以在任何季节去A.spring春天;B.autumn秋天;C.winter冬天;D.each season每个季节。根据文章可知英国在夏天和冬天之间没有很大的不同。故选D。

考点:故事类短文。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一词。(本大题共5分,每小题1分)

The haze season is back. How much do you know about haze? Haze can also be called “Smog”. The word “smog” is from the words “smoke” and “fog”. It is a kind of air pollution(污染) mostly because of cars and factories.

Smog will do great harm(伤害) to your health. It can make you cough and have skin and eye problems. It seems that we can do nothing to stop it, but only wait until the wind blows all the smog away. However, there are some easy ways to stop it hurting you. Here are some of them.

1. Don’t do exercise in the open.

Exercising in the open makes you breathe(呼吸) deeply, and you will take in the particles(颗粒物) deep into your lungs.

2. Stay indoors and keep the air clean.

If you can, just stay in your room and keep the doors and windows closed. Remember to air your room twice a day, you can open the window at noon or at night for half an hour.

3. Wear a mask.

Paper and cotton masks can not help you in the haze weather. Some special masks, such as N95 masks, can keep you from breathing in the particles in the air.

4. Change your diet.

Scientists find that vitamin A, C and E can greatly help protect your eyes, nose and lungs. So eat more green vegetables and fresh fruit every day. What’s more, do not eat food with too much fat.

The haze weather

What is haze?

It means smog, a kind of smoky and 1. weather.

It is a kind pollution caused by cars and factories.

What is the harm?

It is bad for our health.

2. can we prevent the haze?

Don’t 3. outside.

Stay indoors as much as possible 4. the doors and windows closed.

Remember to open the windows for a while to keep the air clean.

Wear a mask to stop taking in the particles.

Change your diet. Vitamins can make you healthy. So, please eat more vegetables and fruit and 5. meat.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网