题目内容

My mother often spends 2 hours ______ housework every day.

A. do B. does

C. doing D. to do

C

【解析】

试题解析:句意:每天我的妈妈都要花费两个小时做家务。Spend time doing sth意为“花费时间做某事”,故选C。

考点:考查固定短语。

练习册系列答案
相关题目

It was a great day for American girl D’ Zhana Simmons when she got a new heart. However, her dream died when the new heart started not to work properly. The doctors had to take it away. She needed another heart transplant (移植). But the doctors couldn’t find a proper heart so soon. Then they came up with an idea — they would use two machines to keep her blood flowing in her body. After waiting for about four months, D’ Zhana had another heart transplant. It was very successful.

When doctors use a man-made heart to keep a patient’s life, they usually leave the patient’s own heart in the body. “She, we believe, is possibly one of the youngest that had the machines without her own heart,” one of D’ Zhana Simmons’ doctors said.

Living without a heart for 118 days — that’s great. When a heart transplant doesn’t work, doctors have no time to waste. If they don’t get a new heart or some machines to help the patient, he or she will die. The patient’s life is in their hands. This story once again shows how important the medical (医疗的) world really can be. I hope that one day I will be a doctor. I hope I can be so quick and helpful to my patients.

1.Why did D’ Zhana Simmons’ dream die?

A. Because her new heart didn’t work properly.

B. Because she didn’t have enough money for a new heart.

C. Because her health was too bad to get a heart transplant.

D. Because the doctors didn’t know what to do with her new heart.

2.The underlined word “flowing” in the first paragraph means “ ” in Chinese.

A. 稀释 B. 凝固 C. 过滤 D. 流动

3.How long did D’ Zhana Simmons live without a heart?

A. About three weeks.

B. About four weeks.

C. About three months.

D. About four months.

4.What’s the writer’s dream job?

A. A driver. B. A nurse.

C. A doctor. D. A scientist.

5.Which of the following is true according to the passage?

A. D’ Zhana Simmons had only one heart transplant.

B. The doctors used two machines to keep D’ Zhana Simmons’ life.

C. D’ Zhana Simmons was the first person to live with a man-made heart.

D. The doctors wasted some time when they looked for a heart for D’ Zhana Simmons.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网