题目内容
When people are dirty, they take a bath or a shower. Animals don't have soap(肥皂), but they do keep themselves clean. Many animals with hair, such as dogs and cats, keep themselves clean by licking (舔)their hair. They also use their teeth to pull out small dirty things from their hair. When they lick their hair, it is almost as if they are using a wet brush to clean themselves.
Birds take baths to stay clean. First they walk through water that is not deep. Next they beat(拍打) their wings to dry themselves. Birds also take sand baths(沙浴)on the ground. It is thought that they do this to drive away parasites(寄生虫).
Even fish need cleaning. Fish have very little parasites that live in their mouths. Some fish live by eating these parasites off other fish. Such fish are called "cleaner fish". Larger fish will open their mouths so that the cleaner fish can get in to clean.
Some animals that live in groups clean each other, such as monkeys. They often clean one another. One monkey may clean an area that the other monkey can't reach. How interesting it is!
1. One way that birds keep clean is to __________.
A. open their mouths B. take sand baths
C. beat their wings D. clean each other
2. According to the third paragraph, all the following are true EXCEPT _______.
A. fish need cleaning
B. some fish are cleaner fish
C. some parasites live in the fish's mouths
D. larger fish open their mouths to eat cleaner fish
3.You may probably read this passage in a _________.
A. weather report B. school report
C. science book D. history book
4.The best title of the passage is _________ .
A. Animals Keeping Clean
B. Different Animals
C. Driving Away Parasites
D. Monkeys Living in Groups
1.B
2.D
3.C
4.A
【解析】
试题分析:短文大意:该短文介绍了动物就像人一样喜欢保持干净。鸟类通过洗澡保持清洁。鱼需要清洁。一些群体生活的动物互相清洁,如猴子这是多么有趣呀!
1.第二段中Birds also take sand baths(沙浴)on the ground.的描述可知鸟类保持干净的一种方法是洗砂浴,所以该选B。
2.第三段中Fish have very little parasites that live in their mouths. Some fish live by eating these parasites off other fish. Such fish are called "cleaner fish". Larger fish will open their mouths so that the cleaner fish can get in to clean.的描述可知鱼有很小的寄生虫,生活在他们的嘴。有些鱼吃这些寄生虫这种鱼被称为“清洁鱼”。更大的鱼会张开他们的嘴,清洁鱼可以进去清理。所以该选D。
3.推理判断题。本文主要介绍了动物保持干净的方法,这些内容最有可能出现在有关科学的书中,所以该选C。
4.
考点:科普类阅读。
写作(计20分)
假如你是Tom,你所在学校的“爱心俱乐部(Helping Hands Club)”将吸收新会员。根据表格、图片用英语写一封自荐信
姓 名 | Tom | 性 别 | 男 |
本人特点 | 诚实并能保守秘密、有幽默感;学习刻苦;乐于助人;善待周围的人 | ||
“爱心”表现 |
| ||
加入目的 | 1.……; 2. …… | ||
具体要求如下:
1. 表达清楚,语句通顺,意思连贯;
2. 要点须包括表格和三幅图片中的信息,但不得使用真实姓名和校名等;
3. 表格中“加入目的”一栏内容由考生自拟;
4. 词数:100词左右。信的开头与结尾已给出,不计入总词数。
Dear Chairman,
I am a boy student from Class 1, Grade 8. I’d like to be a member of the Helping Hands Club.
I will be glad if I am received. I am waiting for your answer.
Yours sincerely,
Tom