题目内容

  When a group of children politely stop a conversation with you, saying: “We have to go to work now,” you're left feeling surprised and certainly uneasy. After all, this is the 1990s and the idea of children working is just unthinkable. That is, until you are told that they are all pupils of stage schools and that the work “they go off” is to go on the stage in a theater.

  Stage schools often act as agencies (代理机构) to supply children for stage and television work. More worthy of the name “stage school” are those few places where children attend full time, with training for the theatre and a general education. A visit to such schools will leave you in no doubt that the children enjoy themselves. After all, what lively children wouldn't settle for spending only half the day doing ordinary school work, and acting, singing or dancing their way through the other half of the day?

  Then of course there is time for the children to make a name and make a little money in some big shows. Some stage schools give their children too much professional work at such a young age. But the law is very tight on the amount they can do. Those under 13 are limited to 40 days in the year and those over 13 to 40 days.

  The schools themselves admit that not all children will be successful in the profession for which they are being trained. So what happens to those who don't make it? While all the leading schools say they place great importance on children getting good study results, the facts seem to suggest this is not always the case.

(1) People would stop feeling uneasy when realizing that the children they're talking to ________.

[  ]

A.attend stage school

B.are going to the theatre

C.have got some work to do

D.love singing and dancing

(2) In the writer's opinion, a good stage school should ________.

[  ]

A.produce star performers

B.help pupils improve their study skills

C.train pupils in language and performing arts

D.provide a general education and training

(3) “Professional work” used in the text means ________.

[  ]

A.ordinary school work

B.money-making performances

C.stage training at school

D.acting, singing, or dancing after class

(4) Which of the following best describes how the writer feels about stage schools?

[  ]

A.He thinks highly of hat they have to offer.

B.He favors an early start in the training of performing arts.

C.He feels uncomfortable about children putting on night shows.

D.He doubts the standard of ordinary education they have reached.

(5) The word “unthinkable” in the first paragraph means: ________.

[  ]

A.难以接爱的
B.不可思议的
C.不假思索
D.随机应变的

答案:A;D;C;D;B
解析:

(1) 从第一段的最后一句可以知道本题的答案。

(2) 从第二段的结尾可以看出作者的态度。

(3) 从上文知道,这里应指“学生的表演”。

(4) 本文叙述的是作者对stage school的学生在表演和基础教育学习的看法,作者显然对这样的学校的基础教育持怀疑态度。

(5) 20世纪90年代初学生很少边学习边工作的,故选本答案。


练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网