题目内容
Motor cars were first made in England just before 1900. The parts for the bodies and engines were hand-made and the cars were built from these. One at a time. This took a long time, and the cars cost a lot of money. Then a quicker and cheaper way of making cars was found. Instead of making all the parts at their own works, some car factories asked other factories to make some of them. All the parts were then fitted together in the car factories.
Modern car-making factoriess are so large that each one is really a lot of factories close together. Each workshop makes some parts. The pieces of a car body are joined together by welders(电焊工) . All the bits and pieces that make up each car are collected and put ready for the assembly line(装配线) , where they are fitted together.
【小题1】The first motor cars were probably made by______.
| A.Europeans | B.the Whites | C.the Blacks | D.the English |
| A.found in 1900 |
| B.that all parts of motor cars were no longer made by hand |
| C.the one that they should be made in a large car factories |
| D.the different parts of motor cars were produced in different works |
| A.the factories which modern cars are making at |
| B.the factories where cars are made by modern workers |
| C.the new factories at which cars are being made |
| D.the factories where modern cars are made |
【小题1】D
【小题2】D
【小题3】D
解析试题分析:这篇短文简要的介绍了汽车的生产及发展历史。
【小题1】根据第一段Motor cars were first made in England just before 1900.描述,可知选D。
【小题2】根据第一段Then a quicker and cheaper way of making cars was found. Instead of making all the parts at their own works, some car factories asked other factories to make some of them. All the parts were then fitted together in the car factories.描述,可知选D。
【小题3】根据短文最后一段描述,可知现代汽车制造厂指的是生产汽车的工厂。故选D。
考点:关于汽车生产历史的记述文阅读
点评:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案。
Reading comprehension.
The United States is full of motor cars. There are still many families without cars, but some have two or even more. However, cars are used not for excitement. They are a necessary part of life.
Cars are used for business. They are driven to offices and factories by workers who have no other way to get to their jobs. When salesmen are sent to different parts of the city, they have to drive in order to carry their products. Farmers have to drive into city in order to get supplies.
Sometimes small children must be driven to school. In some cities school buses are used only when children live more than a mile from the school. So one mother drives on Monday, taking her own children and the neighbour's children as well. Another mother drives on Tuesday, another on Wednesday and so on. This is called forming a car pool. Men also form car pools, with three or four men taking turns driving to the place where they all work.
More car pools should be formed in order to put fewer cars on the road and to use less fuel. Parking is a great problem and so is the traffic in and around cities. Too many cars are being driven. Something will have to be done about the use of cars.
Choose the best answer:
(1) The United States is full of cars, and ________.
[ ]
A
.every family has a carB
.some families even have two or more carsC
.many families have no carsD
.people needn't buy cars(2) In the United States, cars are ________.
[ ]
|
A .only for excitement |
B .used for business only |
|
C .a necessary part of life |
D .driven by children |
(3) Sometimes small children must be driven to school because ________.
[ ]
|
A .they are too young |
B .they can't walk far |
|
C .there are not enough school buses |
D .all the above |
(4) In this passage, car pools mean ________.
[ ]
A
.some places where children can swimB
.cars in the poolsC
.people take turns drivingD
.products to be sent to all parts of the city(5) More car pools should be formed because ________.
[ ]
A
.there are too many cars being drivenB
.people can use less gasolineC
.there is not enough room for parkingD
.all the above