题目内容

Should we be afraid of sharks? Maybe not. New research into the reasons for shark attacks (攻击) suggests that sharks don’t like the way humans taste! In fact, most people who are attacked by the shark are still alive after receiving only one bite (咬). Why is this?

There are many opinions to explain why sharks sometimes attack people. One opinion is that sharks are just curious (好奇的). We know that sharks are the strongest animals in their environment, so they are not afraid of anything. Naturally, that means they are curious when they meet something unusual. Because they don’t have hands or feet., the only way they can find out an object is to bite it! It is thought that sharks sometimes bite humans for this reason, and then swim away.

Scientists also say that sharks would not waste energy trying to eat a human, as we have a lot of bones (骨头). It is hard for a shark to eat us because sharks don’t have hands, and they can’t pull the meat off our bones. Maybe that’s why they only bite us once. Unluckily, one bite from a large shark is serious enough to hurt people greatly!

Another opinion is that sharks attack humans by mistake. Some sharks may sometimes mistake humans for a seal. An example of this is when a shark attacks a surfer. A surfer lying on a surfboard looks like a seal when seen from below. Sharks like seals because they have thick fat.

Whatever the reason for shark attacks on humans, sharks should be afraid of us. Sadly, we kill almost 40 million of them each year.

1.What happens to people attacked by sharks?

A. Most of them become blind.

B. Most of them become deaf.

C. Most of them died.

D. Most of them are still alive.

2.How do sharks find out about an unusual object according to the passage?

A. By biting.

B. By smelling.

C. By touching.

D. By killing.

3.Which sentence about sharks is true?

A. Sharks pull meat off bones when they eat.

B. Sharks might mistake humans for seals.

C. Sharks like to attack surfers because of their thick fat.

D. One bite from a shark is nothing serious.

4.What would the author(作者) write the passage mainly for?

A. To tell surfers to stay away from sharks.

B. To ask people to kill sharks.

C. To tell us why sharks attack people.

D. To show that humans are much stronger than sharks.

1.D

2.A

3.B

4.C

【解析】

1.1】细节理解题。题干意为:当人们被鲨鱼攻击后发生了什么?根据文章的描述“In fact, most people who are attacked by the shark are still alive after receiving only one bite (咬).”可知选D。

2.2】细节理解题。题干意为:通过这篇文章,鲨鱼是怎样发现不一样的物体?根据文章的描述“Because they don’t have hands or feet., the only way they can find out an object is to bite it!”可知选A。

3.3】推理判断题。题干意为:下列关于鲨鱼的哪项是正确的?A. Sharks pull meat off bones when they eat. 当鲨鱼吃肉的时候把骨头吐出来,根据文章的描述“It is hard for a shark to eat us because sharks don’t have hands, and they can’t pull the meat off our bones.”可知是错误的。B. Sharks might mistake humans for seals.鲨鱼可能是错把人当成海豹了。根据文章的描述“Some sharks may sometimes mistake humans for a seal.”可知是正确的。C. Sharks like to attack surfers because of their thick fat.鲨鱼喜欢袭击冲浪运动员是因为他们的厚厚的脂肪。根据文章的描述“A surfer lying on a surfboard looks like a seal when seen from below.”可知是错误的。 D. One bite from a shark is nothing serious.鲨鱼咬一口没有什么严重的。根据文章的描述“Unluckily, one bite from a large shark is serious enough to hurt people greatly!”可知是错误的。

4.4】细节理解题。题干意为:作者写这篇文章的主要目的是什么?通读全文,可知讲的是鲨鱼袭击人的原因,故选C。

练习册系列答案
相关题目

No Car Day was first started by 34 cities in France on September 22,1998.It was started to protect the environment.By now,more than 1,000 cities around the world have had a No Car Day.

The first No Car Day in China was in Chengdu in 2001.Other cities,including Taipei,Shanghai and Wuhan,also support the day.

In Beijing,more and more people are joining the campaign.It asks drivers to leave their cars at home for one day each month and walk or ride a bike to work.It also calls on Beijingers not to use cars on June 5(World Environment Day).The slogan for the day is,“If we drive for one less day,we can have one more nice day.”

So far,more than 200,000 drivers have shown their support.“We can’t control the weather,but we can choose not to drive,”said Wu Zonghua,a car club chairman.Beijing is trying to have 238 blue sky days this year.In the first quarter of 2012,Beijing only had 52 blue sky days.This was 11 days less than the number for the same period the year before.Much of the dust comes from the desert,but cars cause most of the air pollution.We must do more for No Car Day.

1.The first No Car Day fell on .

A.February 2nd

B.June 5th

C.July 5th

D.September 22nd

2. was the first city to have No Car Day in China.

A.Beijing B.Chengdu

C.Shanghai D.Wuhan

3.What does the underlined word“slogan”in Paragraph 3 mean?

A.目的 B.原因

C.意义 D.口号

4..How many blue sky days did Beijing have in the first quarter of 2011?

A.63. B.52.

C.41. D.238.

5.Which of the following statements is TRUE?

A.China is the first country to start No Car Day.

B.No Car Day is World Environment Day.

C.No Car Day has been supported by over 1,000 cities around the world so far.

D.Much of the dust in the air comes from cars.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网