题目内容

If you go to a fast food restaurant, you will probably see a lot of teenagers. Today, many teenagers are overweight, and some of this is because of their bad eating habits. Most teenagers love food with a lot of fat, oil, salt and sugar. People often call this kind of food “junk food”.

But bad eating habits go beyond fast food. We find many teenagers eat unhealthily. Some don’t have breakfast before they go to school. During the day, some don’t have a proper meal for lunch. In a recent survey conducted among 2,000 students at one school, scientists found that over two-thirds of the students didn't follow a healthy diet. They didn’t like vegetables, and many of them didn’t like to eat fruits. They preferred to eat food with a lot of salt, sugar or fat.

Parents today also worry about their children’s diet. Some doctors give the following advice:

Teenagers shouldn’t eat too much junk food.

Teenagers shouldn’t eat food with too much salt. Salt can cause high blood pressure in the future.

Teenagers should eat food with less fat, oil and sugar.

Teenagers need to eat some fruits and vegetables every day. Fruits and vegetables are rich in vitamins and have little fat.

Teenagers need to drink more milk. Milk will help their bones grow.

Teenagers need to eat breakfast every day. This is good for their body and mind.

1.According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Junk food has much fat, oil, salt and sugar.

B. The recent survey shows that over 1,300 students have an unhealthy diet.

C. To eat healthily, teenagers should have more fruit, vegetables and milk.

D. Eating too much sugar can cause high blood pressure in the future.

2.What’s the passage mainly about?

A. Unhealthy junk food.

B. Bad eating habits and advice on healthy diets.

C. Teenagers’ problems.

D. One of the reasons for teenager’s overweight.

3.One of the tips the writer gives is ______.

A. to eat everything with any other person

B. not to go to well-known places

C. not to visit dangerous places

D. to eat the food full of vitamins

1.D

2.B

3.D

【解析】

试题分析:这篇文章主题很明确,先说明现在青少年坏的饮食习惯,然后针对坏的饮食习惯给出的一些建议,

1.D细节考察题,选择不正确的语句A垃圾食品内有大量的脂肪,油脂,盐和糖。根据第一段Most teenagers love food with a lot of fat, oil, salt and sugar. People often call this kind of food “junk food”. 可知该句子正确,B最近调查显示超过1,300名学生的饮食习惯不健康。第二段In a recent survey conducted among 2,000 students at one school, scientists found that over two-thirds of the students didn't follow a healthy diet.可以推算出2,000名学生的三分之二就是超过1,300名学生,所以该句子正确,根据医生给孩子们提的饮食建议可知, C要想吃得健康,青少年应该多吃水果蔬菜和牛奶。根据医生给孩子们提的饮食建议可知该句子正确,D在未来,吃太多的糖可以引起高血压。根据Teenagers shouldn’t eat food with too much salt. Salt can cause high blood pressure in the future.是盐引起高血压,所以此句子不正确。

2.2】B判断文章主旨大意,这篇文章主要讲了两个事情,一个是青少年坏的饮食习惯,另一个是针对坏的饮食习惯给出的一些建议,AD太片面,文中只是稍微提到了这两个话题,C太笼统了,不具体,B坏的饮食习惯和良好饮食习惯的建议最适合当文章的题目。

3.3】D细节推理题,作者写这篇文章的目的就是让青少年有个健康的饮食习惯,所以作者给出的建议肯定是针对饮食健康这一方面,D作者建议人们吃富含维生素的食物,ABC与本文并没有联系。

考点: 说明文

练习册系列答案
相关题目

Not only the students but also their teacher_______ the Great Wall before.

A. have been to B. has been to

C. has gone to D. went

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网