题目内容
Tom likes fish very much. He often buys some fish in the shop and takes it home. But when his wife sees the fish, she says to herself,“Good ! I can ask my friends to have lunch, and we can eat the fish. They like fish very much.” So when Tom comes home in the evening, the fish is not there and his wife always says, Oh, your cat eats it.”And she gives Tom some bread for his supper. Tom is very angry. He takes the cat and his wife to the shop near his house and weighs(称重) the cat. Then he turns to his wife and says, My fish weigh one kilo(公斤).This cat weighs one, too. My fish is here, you see, then where is my cat?”
1.Who eats the fish?
A. Mr Tom B. Mrs Tom
C. The cat D. Tom’s wife and her friends
2.What does Mrs Tom do with the fish?
A. She eats the fish before Tom comes back
B. She asks her friends to come to eat the fish with her
C. She puts the fish in the fridge(冰箱)and waits for her husband
D. She cooks the fish for Tom
3.Mr Tom weighs ________ in the shop with his wife.
A. the fish B. the cat
C. his wife D. his friend
4.How much fish does Tom often buy?
A. one kilo B. two kilos
C. three kilos D. four kilos
5.Tom likes__________ very much.
A.the cat B. his wife
C. the fish D. his friends
1.D
2.B
3.B
4.A
5.C
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了Tom喜欢吃鱼,所以买了一条鱼,没想到他的妻子请朋友来家做客把鱼吃掉了,并且告诉他是猫吃了,但是Tom称猫的重量来说破他妻子的话。
1.细节理解题。通过文章可知是Tom的妻子邀请他她的朋友来,把鱼吃掉了,故选D
2.细节理解题。根据I can ask my friends to have lunch, and we can eat the fish. They like fish very much.可知应选B。
3.细节理解题。根据文Hetakes the cat and his wife to the shop near his house and weigh称重) the cat. 故选B
4.细节理解题。根据文中最后一段My fish weighs one kilo和This cat weighs one, too.可知鱼重一千克。故选A。
5.标题大意题。根据第一段,Tom likes fish very much。可知汤姆非常的喜欢吃鱼。故选C。
考点:故事类短文阅读。