题目内容
Bookstores are second homes for readers. Although many people can now buy books online, many readers still like the feeling in bookstores. They can touch(触摸) the books and smell the print.
In China, there are many special bookstores. Sanlian Taofen Bookstore became the first 24-hour bookstore in Beijing at the beginning of April. Popular Holdings in Shanghai is a film-themed bookstore. It has film books and posters. Eslite Bookstore in Taiwan often has activities like talks with famous writers.
At the same time, bookstores outside China can be very colorful, too. Scarthin Books is a small bookstore in the UK. It sells new and second-hand books. There are more than 100,000 books lying on the shelves of the store’s 12 rooms. Bart’s Books in the US is a good place to enjoy the sunshine(阳光) while reading books. It’s an outdoor bookstore. Bookshelves are on the street. When the store is closed, people can still buy books. They just put money into the door’s coin box. Where can you find a cafe bar and bookstore in just one place? The answer is probably El Pendulo in Mexico. Books line(排列成行) the walls of the store. On the second floor, visitors can order everyday meals in the cafe and drinks from the bar. In order to keep cool, there are green plants and trees inside. Does it look like a park?
![]()
1. ______ special bookstores inside China are mentioned(提到) in the passage.
A. 2 B. 3 C. 5 D. 6
2.Scarthin Books is ______.
A. a 24-hour bookstore B. an outdoor bookstore
C. in the US D. small
3.People can still buy books at ______ when it’s closed.
A. Bart’s Books B. Popular Holdings
C. Eslite Bookstore D. El Pendulo
4. Readers can ______ at El Pendulo.
A. talk with famous writers B. order meals
C. enjoy the sunshine D. buy film posters
5.There are ______ inside El Pendulo in order to keep cool.
A. 12 rooms B. bookshelves
C. green plants and trees D. coin boxes
1.B
2.D
3.A
4.B
5.C
【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文说的是有关中国和世界各地的书店的内容,各地的书店都有它们自己的特色,为读者提供了良好的读书和卖书的场所。
1.文中第二自然段关于中国特色书店的描述,其中提到Sanlian Taofen Bookstore 、Popular Holdings 、Eslite Bookstore 三个书店,所以该选B。
2.文中原句Scarthin Books is a small bookstore in the UK. Scarthin Books是英国的一个小书店,所以该选D。
3.文中关于Bart’s Books 的原句When the store is closed, people can still buy books.可知当书店关门了,人们仍然可以买到书,所以该选A。
4.文中有关El Pendulo的描述On the second floor, visitors can order everyday meals in the café and drinks from the bar.可知在二楼人们可以点来自酒吧的餐饮和日常膳食。所以该选B。
5.文中原句In order to keep cool, there are green plants and trees inside.可知为了保持凉爽,在里面有绿色植物和树,所以该选C。
考点:日常生活类阅读。
书面表达(20分):
请从90后初中生的优点和缺点两个方面进行客观的描述,然后制定个人将来的目标和计划。
优点 | 缺点 | 目标和计划 |
1. 当别人遇到麻烦时经常乐于助人; 2. 精力充沛,爱好广泛; 3. 好奇,喜欢做事与众不同; 4. 有创造力, 想出各种新点子。 | 1. 易发怒,很难接受别人的建议; 2. 因粗心而常犯同样的错误; 3. 有时只考虑自己的感受。 ……. | 1. 理想是成为......; 2. 我已努力......; 3. 我相信…… |
具体要求:
1. 目标和计划需展开合理想象并作适当发挥。
2. 语句通顺,意思连贯,条理清楚,字迹工整。
3. 开头已给出,不计入总词数, 100词左右。
As post-90 students, we__________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
However, we have some problems too. _____________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________